Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Zodiac de Musical: Proosten & napraten bij alle juni-voorstellingen

Om te vieren dat we open mogen en eindelijk weer die vibe van het publiek kunnen gaan voelen, proosten we hier graag samen met onze eerste bezoekers op. Bij alle voorstellingen in juni staat er voor iedereen een welkomstdrankje klaar. En dat is nog niet alles, onze regisseur William Spaaij, of een van de acteurs, vertelt je na afloop graag iets meer over het bijzondere productieproces van deze voorstelling. Wacht dus niet langer en bestel nu snel je tickets!

Tijdens de laatste repetities waren er wel eens 2 van de 4 tribunes voor een kleine kwart gevuld, met het eigen team en een paar partners. Maar die echte publieksreacties, daar heeft de cast zo'n behoefte aan. Waar volgt er een lach, waar voel je de spanning, wanneer valt er een applaus? Bovendien willen we nu met z'n allen zo graag ervaren hoe het is, met een groot publiek in die enorme Koepel. Het voelde tot nu toe al intiemer dan we hadden verwacht, maar toch ook nog wat verloren, met maar zo'n klein deel van die grote tribunes gevuld. Hoe is dat met een vollere zaal?

"Bij de laatste repetitie viel alles op zijn plek," blikt William terug. "Het was een magisch gevoel: de choreografie tussen acteurs en drones, het live orkest in die bijzondere ruimte en de verbinding tussen spel op het podium en projecties op het Koepeldak. Hier hebben we zo lang naartoe gewerkt. Het mooiste was dat de cast er nog eens een schepje bovenop deed en me liet zien dat ze er echt zo klaar voor zijn om voor publiek te gaan spelen."

Het betekende datzelfde weekend, na de versoepeling van de maatregelen, flink wat wikken en wegen van openingsscenario's. We kozen toen vol overtuiging voor zo snel mogelijk openen, voor 600 man (met sneltest) in plaats van 250 (zonder). Vervolgens was het de afgelopen week natuurlijk behoorlijk spannend wat ons publiek gaat doen. Producent Peet Nieuwenhuijsen: "Het goede nieuws is dat de kaartverkoop heel lekker gaat, er zijn inmiddels al ruim 10.000 kaarten verkocht! Een kleine tegenvaller, althans voor ons, is dat de animo voor de eerste weken iets minder hoog lijkt. Terwijl we dus zo graag voor dat grotere publiek van start gaan."

Door reacties te peilen hebben we een vermoeden dat de terughoudendheid vooral met het sneltesten te maken heeft. We waren op basis van pilot-events en onderzoeken optimistisch over de testbereidheid, maar verkleint die dan bij een voorstelling die langer speelt? Je wilt als bezoeker best wel zo'n gratis test laten doen om naar ZODIAC de musical te komen, maar bespaart je mogelijk toch liever die moeite als het waarschijnlijk binnenkort al zonder kan.

Maar wat als je ons gevoel hierover kent? Waarom we het liefst deze maand al voor grotere aantallen gaan spelen? Dat dit niet alleen draait om financiŽle (on)haalbaarheid, maar vooral om die vibe en feedback van een groter publiek samen gaan beleven!

Kortom, we zouden het zů fijn vinden als je toch van plan bent om te komen, dat je ons dan gaat verblijden met een bezoek aan een van de eerste voorstellingen. Als dank voor jouw testbereidheid bieden we je bij de voorstellingen in juni een bijzonder welkomstdrankje aan. …n na afloop krijg je in een vraaggesprek met regisseur, producent of cast een uniek kijkje achter de schermen.

Klik hier voor meer info en kaarten.
Terug...