Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Homemade Productions presenteert War of the world
Van 20 september t/m 20 december brengt Homemade Productions de nieuwe muziektheatervoorstelling War of the World met William Spaaij/René van Kooten, Robin van den Heuvel en Abel Leemans.

Het is zondag 30 oktober 1938. Op de Amerikaanse radio is een nieuwsuitzending te horen. Blijkbaar is er een invasie vanuit Mars op de planeet Aarde. Onmiddellijk breekt er paniek uit in de USA. Mensen springen in hun auto in de hoop het buitenaardse gevaar te kunnen ontlopen. Sommige springen zelfs van het dak. Anderen vluchten hun kelder in.

Wat zij allemaal niet beseffen, is dat dit een briljant hoorspel is... ontsproten uit de geest van de pas 23-jarige theatermaker Orson Welles. In New York heeft hij een groep acteurs verzameld die zich The Mercury Theatre noemen en waarmee hij volle zalen trekt voor zijn versies van Shakespeare's Othello en MacBeth.

Hij is eigenwijs en als de politie komt eisen dat hij de uitzending stopzet, weigert hij dat. Hij geniet van de opschudding, van de rellen op straat, de verontwaardiging bij de autoriteiten. Diezelfde dag nog krijgt hij een telefoontje of hij naar Hollywood wil komen. Orson Welles' The War Of The Worlds is een reconstructie van die dag in oktober 1938; Amerika en de angst voor de Tweede Wereldoorlog, net na de ramp met de Hindenburg en opkruipend uit een van de grootste crisissen die het land ooit had meegemaakt.

Regie:  Dick van den Heuvel
Spel:    William Spaaij/René van Kooten, Robin van den Heuvel, Abel Leemans en op film Gerrie van der Klei. Julia Berendse zal, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, niet bij de cast horen.
Overig: Dick van den Heuvel (script) en Jeroen Sleyfer (muziek)
Website:       https://waroftheworlds.nl
Terug...