Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

3FM Serious Request: Never Walk Alone brengt 307.392 euro op voor het Rode Kruis








De speciale editie van 3FM Serious Request: Never Walk Alone heeft in totaal 307.392 euro opgebracht voor hulp bij de coronapandemie. De 3FM-dj's maakten 24 uur per dag live radio om geld op te halen voor het Rode Kruis, onder andere door tegen betaling verzoekplaten van luisteraars te draaien.
 
Dit maakte NPO 3FM zojuist bekend tijdens de eerste online eindshow van 3FM Serious Request. 3FM-dj's Sander Hoogendoorn, Timur Perlin, Jorien Renkema, Eva Koreman en Frank van der Lende onthulden het eindbedrag via een groot scherm in de studio. Voorafgaand aan de bekendmaking waren er via livestreams optredens van DI-RECT, de Britse zangeres Celeste en Marcus Mumford van Mumford & Sons, die zijn recent uitgebrachte cover van You'll Never Walk Alone ten gehore bracht. Songfestivalkandidaat Jeangu Macrooy gaf een volledig optreden vanuit de Kleine Komedie in Amsterdam. De show werd afgesloten door Disclosure. De houseact draaide onder andere het nummer Tondo, dat deze editie van 3FM Serious Request het meest aangevraagde nummer was.

Nederland vroeg de afgelopen week in groten getale platen aan, maar steunde ook mooie initiatieven. Zo was er de 24-uurs hardloopchallenge van Sameena, de stappentellerchallenge, waarmee gepoogd werd door luisteraars samen 10 miljoen stappen te zetten, en volgden luisteraars online masterclasses en huiskamerconcerten tegen betaling. Er werd luidkeels meegezongen met de singalong van Timur en Jorien, er werden donatiediners verzorgd en Hoogies Hoogwerker bracht elke dag een oudere in contact met een geliefde, kind of kleinkind. NPO 3FM kijkt terug op een hartverwarmende editie.

Sharid Alles | Zendermanager NPO 3FM
We wilden als 3FM graag ons steentje bijdragen, omdat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten en omdat we Nederland een hart onder de riem willen steken. 3FM Serious Request verbindt en dat is in deze tijd meer nodig dan ooit. Daarom ben ik ontzettend trots op de mooie initiatieven die ik in de afgelopen week voorbij heb zien komen. Hoogies Hoogwerker die een dame van 70 herenigt met haar dementerende man van 83, Lucas Hamming die speciaal een liedje vertolkt voor een meisje dat het voor haar oma schreef, maar ook de bijzondere verhalen achter de plaataanvragen hebben me geraakt. Ik vind het fantastisch dat zelfs in deze bizarre tijd Nederland bereid is anderen te helpen door te doneren of een plaat aan te vragen voor het Rode Kruis. We hebben de afgelopen week met elkaar bewezen dat we samen iets kunnen doen in deze moeilijke tijd.

"We zijn blij met deze mooie opbrengst, door deze donaties kunnen wij mensen ondersteunen die het door het coronavirus zwaar hebben. Of dat nu de oudere is die er alleen voor staat of de coronapatiënt die een schoon bed of een maaltijd nodig heeft in een coronahotel. Met onze vrijwilligers staan we voor ze klaar", zegt Marieke van Schaik, directeur van het Rode Kruis. "Ook ondersteunen we zorgverleners en werken we samen met boeren die momenteel hun voorraad niet kwijt kunnen bij de horeca. Met hun producten gaan wij voedselpakketten samenstellen voor kwetsbare mensen die door de coronacrisis niet meer rond komen." Wie gedoneerd heeft aan 3FM Serious Request: Never Walk Alone draagt bij aan deze belangrijke hulp.
 
3FM Serious Request: Never Walk Alone 
Met 3FM Serious Request zet NPO 3FM zich samen met het Rode Kruis in voor het redden van levens. Dit jaar met de speciale editie 'Never Walk Alone' om geld in te zamelen voor hulp tijdens de coronapandemie. Van maandag 13 tot en met zaterdag 18 april maakten de 3FM-dj's 24 uur per dag live radio tijdens marathonuitzendingen van 6 uur. Sander Hoogendoorn was te horen in de ochtend, Timur Perlin en Jorien Renkema verzorgden de middag, Frank van der Lende en Eva Koreman presenteerden de avond en 's nachts wisselden diverse 3FM-dj's af. Door platen aan te vragen voor geld, deel te nemen aan masterclasses, huiskamerconcerten bij te wonen of door simpelweg te doneren, konden luisteraars geld doneren voor het Rode Kruis.
 
Terug...