Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

NPO in Concert: elke dag livemuziek op tv









Vanaf woensdag 8 april zendt de kunst- en cultuurzender NPO 2 extra dagelijks vanaf 20.30 uur livemuziek uit. Daarmee brengt de themazender in deze thuisblijf-tijd de concertzaal naar de huiskamer. Van Mahler tot Metallica, van De Staat tot Sjostakovitsj en van Bach tot Bowie, elke avond om half negen een concertregistratie op NPO 2 extra.De komende weken treden internationale topartiesten als Queen, David Bowie, The Rolling Stones, Radiohead, Anne Sophie Mutter en Miles Davis op in de concertzaal van NPO 2 extra. Uiteraard betreden ook vaderlandse grootheden als De Staat, Typhoon, Benjamin Herman en Colin Benders het podium.

Op maandag en dinsdag wordt de zaal gevuld met klassieke muziek van onder andere Bach, Mahler, Chopin en Beethoven, uitgevoerd door vooraanstaande musici als Lang Lang, Vladimir Horowitz en Leonard Bernstein. En op woensdag en zondag klinkt er jazz, met North Sea Jazz-concerten van Ray Charles tot Janelle Monae en van Ella Fitzgerald tot Dr. John. Donderdag, vrijdag en zaterdag staan gereserveerd voor popconcerten.

Op woensdag 8 april wordt afgetrapt met een muzikaal eerbetoon aan de vorige week overleden Bill Withers: een concert van de Amerikaanse zanger Jose James samen met het 42-koppige Noordpool Orkest met uitsluitend liedjes uit het oeuvre van Bill Withers, opgenomen tijdens North Sea Jazz 2019.

Een greep uit het aanbod van NPO in Concert:

De Staat: Lowlands Festival (2019) - Donderdag 9 april

Matthäus-Passion - de complete uitvoering o.l.v. Reinbert de Leeuw (2016) - Maandag 13 april
David Bowie: Ziggy Stardust and the Spiders from Mars (1973) - Zondag 19 april

N.E.R.D.: Pinkpop (2004) - Donderdag 23 april

James Brown: North Sea Jazz (1981) - Zondag 26 april

ABBA: live at Wembley Arena (1979) - Vrijdag 1 mei
Miles Davis: North Sea Jazz (1985) - Zondag 3 mei

Horowitz in Moscow (1986) - Maandag 4 mei


NPO 2 extra brengt non-stop kunst & cultuur, documentaires, literatuur, film, muziek, theater en dans. NPO 2 extra is te zien op kanaal 88 (KPN/XS4all/Telfort) of kanaal 222 (Ziggo) én voor iedereen online: http://www.npostart.nl/npo2extra

Voor alle kanaalnummers zie http://www.npo.nl/extra

Kijk voor het actuele uitzendschema op http://www.npostart.nl/gids
Terug...