Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Ook Nurlaila Karim als Tina Turner
Bron: Telegraaf
https://www.telegraaf.nl/entertainment/2023655195/droom-komt-uit-voor-nurlaila-karim







De hoofdrol in TINA - De Tina Turner Musical wordt gespeeld door NYASSA ALBERTA, die vorig jaar al in het Duitse Hamburg in de huid van The Queen of Rock kroop. Maar omdat het een van de zwaarste musicalrollen aller tijden is, wordt NURLAILA KARIM ingevlogen om de rol te delen. "De rol van vervanger komt mij uitstekend uit. Zo heb ik toch nog vier dagen in de week tijd voor mijn drie kinderen!"

Ze moet er zelf eigenlijk een beetje om lachen. "Mijn oma in de voorstelling is vijf jaar jonger en mijn moeder tien jaar. Ik ben eigenlijk te oud voor de rol van Tina Turner." Nurlaila Karim (45) heeft er alles aangedaan om de hoofdrol in TINA – De Tina Turner Musical te bemachtigen en is er zelfs vijftien kilo voor afgevallen.Op 9 februari is het zover. Dan beleeft, na staande ovaties en uitverkochte zalen in Londen en Duitsland, de veelgeprezen Tina Turner-musical zijn Nederlandse premičre in het Utrechtse Beatrix Theater. Eerder meldden wij al op deze pagina dat Nyassa Alberta (35), die vorig jaar in Duitsland de rol van Tina al heeft gespeeld, ook in ons land de hoofdrol voor haar rekening gaat nemen. Vandaag onthult Prive dat Nyassa de rol gaat delen met Nurlaila Karim.

De musical vertelt het eerlijke en tegelijkertijd ongelooflijke succesverhaal van de Amerikaanse wereldster, verweven met talloze wereldhits als Simply The Best, What's Love Got To Do With It, Private Dancer en We Don’t Need Another Hero. De voorstelling laat niets onbesproken en het publiek krijgt niet alleen een schitterend miniconcert te zien, maar ook de heftige vechtpartijen tussen Tina en haar voormalige echtgenoot Ike Turner Zo zien we bijvoorbeeld dat het op een gegeven moment met de carričre van Tina steeds beter gaat, maar privé juist vele malen slechter. Ike zakt steeds dieper weg in zijn drugsverslaving en laat zijn donkere kant zien: hij slaat, bedriegt en mishandelt zijn vrouw.Nurlaila zal met regelmaat Nyassa Alberta vervangen, die de rol van Tina ook op zich zal nemen. Juneoer Mers speelt Ike.

Zitten er in het levensverhaal van Tina Turner herkenbare dingen voor jou?

Nurlaila: "Jazeker, je denkt toch wel eens tijdens de voorbereiding van en nieuwe voorstelling aan mensen en karakters die je in je eigen leven ook hebt meegemaakt. Pijn, verdriet en scheiding zijn mij natuurlijk ook niet vreemd. Dat neem je toch mee. Maar het mooie van Tina is, en dat heb ik van haar geleerd, dat je juist na je veertigste weer een nieuwe start kunt maken. Stel doelen, volg je passie. Haar levensmotto is: Uit modder kan de mooiste lotus ontstaan. Deze wijze uitspraak heb ik op mijn rechter pols laten tatoeëren. Kortom, Tina heeft niet altijd een florissant leven gehad maar is nooit in de slachtofferrol blijven hangen. Dat heb ik zelf ook nooit gedaan!"

Was je altijd al fan van haar?

"Ik heb een hele tournee gedaan met liedjes van Tina. Hoewel ik mezelf beslist niet zie als een Rock Queen… die muziek ligt me zo lekker."

Je bent nu alternate, had jij niet gewoon als eerste gebeld moeten worden voor de hoofdrol?

"Jaren geleden heb ik al tegen Joop van den Ende gezegd: als die Tina-musical naar Nederland komt, wil ik auditeren voor de hoofdrol. Maar toen was al duidelijk dat ik eigenlijk te oud zou zijn voor die rol. Toen heb ik mijn droom maar laten varen. Uiteindelijk werd er nu een auditie gehouden voor vervanger en heb ik me toch aangemeld. Eerst vijftien kilo afgevallen en dagen in de sportschool doorgebracht om vervolgens bijna kotsend tussen allemaal meiden van vijfentwintig auditie te doen. Maar het is me op mijn 45e gelukt om de rol van mijn dromen te mogen spelen!"

Heb je de musical in Londen of Duitsland gezien?

"Nee, dat doe ik nooit. Ik wil niet beďnvloed worden door anderen die de rol al spelen in het buitenland. Ik wil het mijzelf eigen maken. Zo ga ik het repetitieproces in. Pas als ik daadwerkelijk de rol speel, ga ik eens kijken hoe anderen het doen. Maar dit is inderdaad een zware rol. Het beslaat zo’n 44 scčnes. Het is trouwens de eerste productie over haar leven, geproduceerd in samenwerking met Tina zelf en vertelt dus het verhaal hoe een meisje uit het Amerikaanse Nutbush, Tennessee, uitgroeide tot een onbetwiste wereldster. Dit is de musical van een doorzetter die zich niet aan de regels hield, maar ze zelf maakte. Ook weer zo’n parallel-dingetje. Mijn opa werkte in Suriname bij de politie en mijn oma als verpleegster. Zij zijn míjn inspiratiebron. Opa en oma hebben me ooit gezegd: deel je talent! Dat heb ik altijd onthouden. Ik heb doorgezet en er alles voor gedaan om deze droom waar te maken!"

Meer info en tickets: https://www2.stage-entertainment.nl/nl/shows/musical/tina-de-musical
 
Terug...