Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Ghost Stories: Angstaanjagend goed
Scenefoto's: Annemieke van der TogtOp welke dag kun je de premiere van Ghost Stories beter houden dan op Halloween! En zo dacht De Theater BV er ook over. Op donderdag 31 oktober vond in het DeLaMar Theater Amsterdam de premiere plaats met als onderliggende boodschap: Bang zijn was nog nooit zo leuk geweest! Wereldwijd is deze West End Hit al door ruim 500.000 bezoekers gezien. De Nederlandse versie is geregisseerd door Joep Onderdelinden en de vertaling is in handen van Allard Blom.Maar was bang zijn nog nooit zo leuk geweest? Ja, wat mij betreft wel! Aan het begin van de 80 minuten durende voorstelling zit je er meteen in! Hierna laat professor in de parapsychologie Filip Kuiper (gespeeld door André Dongelmans) je met een aantal voorbeelden zien dat je het zo eng kunt maken als je zelf wilt omdat 'Het brein ziet wat het wil zien'! Dr. Kuiper neemt hiermee de theaterbezoeker mee in zijn lezing over spookverhalen en is hiermee ook de verteller / rode draad van het verhaal.

"Drie van de door hem verzamelde verhalen zijn hem in het bijzonder bijgebleven: dat van een nachtwaker Ton van Dam (gespeeld door Laus Steenbeke), een jonge bestuurder Simon van den Heuvel (gespeeld door Alexander Brouwer) en een zakenman Mark Buther (gespeeld door Huib Cluistra), die zijn eerste kind verwacht. Hebben die drie onverklaarbare ervaringen iets met elkaar te maken?"
Tijdens de voorstelling ben je op je hoede dat er iets kan gebeuren, maar soms wordt je zo meegenomen in de verhalen dat je dat weer even los laat.... en dat had je dan achteraf gezien misschien beter niet kunnen doen! En daarmee een groot compliment naar André, Laus, Alexander en Mark die de theaterbezoeker ieder op hun eigen manier meeneemt in deze theatrale achtbaan van spanning en huiveringwekkende momenten. Niet te vergeten het decor en de effecten van het licht en het geluid die hier uitstekend aan bijdragen.
Ghost Stories zit naar mijn mening ontzettend goed in elkaar en net als je het tegen het einde van de voorstelling denkt: huh?!
Valt alles uiteindelijk toch op zijn plek.... of juist niet????

Deze mening kunnen jullie alleen zelf geven na het zien van Ghost Stories welke nog tot eind januari 2020 in de Nederlandse theaters te zien is. En hou je van een beetje spanning, ga dan absoluut kijken! Meer info en speellijst via: https://www.ghoststories.nu/

Susan Dijkhuijsen


Waarschuwing vanaf de site: Ghost Stories (vanaf 16 jaar en ouder), bevat momenten van extreme schok en spanning. Wij raden iedereen met een nerveuze instelling aan om serieus te overdenken de voorstelling te bezoeken.
En tot slot:
BLIJF TEGEN JEZELF ZEGGEN: HET IS MAAR THEATER...

Premiere foto's: Ilona van der Lans


André Dongelmans


Laus Steenbeeke


Alexander Brouwer


Huib Cluistra

Terug...