Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Nieuwe bewoners en bedrijvigheid in ‘Het Spaanse Dorp: Polopos'








Vanaf maandag 1 juli zijn bij RTL 4 iedere werkdag de belevenissen te volgen van vijf Nederlandse koppels die kans krijgen om te gaan wonen en werken in het zonovergoten Zuid-Spanje. In 'Het Spaanse Dorp: Polopos' gooien zij hun levens volledig om en zetten ze alles op alles om een bestaan op te bouwen aan de Costa Tropical. Het schilderachtige dorpje Polopos kampt met grote leegloop en de burgemeester wil voorkomen dat het op termijn helemaal verdwijnt. De vijf Nederlandse koppels met de beste ideeën mogen zich definitief vestigen in het dorp. Ze bouwen hun Spaanse casa om tot droomhuis, zetten een onderneming op en proberen zo het dorp nieuw leven in te blazen. Welk koppel weet uiteindelijk de meeste dorpsbewoners te overtuigen en boekt de grootste vooruitgang om Polopos weer op de kaart te zetten? 

Dorpsraad
In de eerste twee afleveringen van 'Het Spaanse Dorp: Polopos' presenteren tien koppels zichzelf en hun plannen aan de Dorpsraad, bestaande uit drie dorpsbewoners en burgemeester Matías Gonzaléz Braos. De plannen en beweegredenen van de koppels lopen uiteen: van een voorliefde voor wakeboarden tot het opzetten van een hondencrèche en van voor het eerst samenwonen tot een langgekoesterde droom om naar Spanje te emigreren. Op dinsdag 2 juli is te zien welke vijf koppels van de Dorpsraad uiteindelijk hun intrek mogen nemen in het dorp. Iedere week krijgen de koppels een weekopdracht van de Dorpsraad, om zo het dorp extra onder de aandacht te brengen. Aan het einde van de serie zullen de dorpsbewoners hun stem uitbrengen op het koppel dat het best geïntegreerd is en het meest heeft gedaan om van Polopos een hotspot te maken. De winnaars worden uitgeroepen tot ‘ereburgers’ en winnen een bedrag van 20.000 euro om in hun huis of onderneming te steken. 

Over Polopos
Polopos is een karakteristiek dorpje, gelegen op 800 meter hoogte tegen een berghelling met uitzicht over zee. Het dorp is onderdeel van de Costa Tropical en ligt in de buurt van de steden Granada en Málaga en de Sierra Nevada. Polopos maakt deel uit van een grotere gemeente van zes dorpen. Polopos was vroeger het hoofddorp met meer dan 2000 inwoners. Nu telt het bergdorpje nog maar 60 inwoners: 58 volwassenen en 2 kinderen. Winkels zijn er niet meer, alleen nog een SRV-wagen en twee kleine cafés. Na het succes van het RTL 4-programma vorig jaar voor het Italiaanse dorpje Ollolai, hoopt burgemeester Matías Gonzaléz Braos door zijn deelname de leegloop te stoppen en Polopos weer toekomstbestendig te maken. 

Het format van ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’ is door RTL in huis ontwikkeld en wordt geproduceerd door Blue Circle.

‘Het Spaanse Dorp: Polopos’ - vanaf maandag 1 juli iedere werkdag om 21:30 uur bij RTL 4. 

  
Terug...