Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Misdaadjournalist Thijs Zeeman spoort verdwenen Johnsons op en confronteert hen met vragen over dood fotomodel Ivana Smit
Op 7 december 2017 werd de achttienjarige Nederlandse Ivana Smit dood gevonden na een val van de twintigste verdieping van een flatgebouw in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Alexandra en Luna Johnson, het echtpaar bij wie Ivana die nacht had doorgebracht, hebben haar als laatsten levend gezien. Desondanks weigerden zij in de rechtszaal te getuigen en verdwenen zij spoorloos, waarna niemand hun verblijfsplaats heeft ontdekt. Misdaadjournalist Thijs Zeeman is dit na een intensieve zoektocht onlangs wel gelukt en is de confrontatie met de Johnsons aan gegaan. Op zondag 19 mei doet hij hiervan om 20.30 uur verslag bij SBS6 in de documentaire De mysterieuze dood van Ivana Smit.

In de documentaire De mysterieuze dood van Ivana Smit gaat Thijs Zeeman op zoek naar de waarheid: wat is er die bewuste avond met Ivana gebeurd en waar zijn de Johnsons? Vragen waar de ouders van Ivana nog elke dag mee worstelen, zo laten ze Thijs Zeeman weten tijdens de documentaire. Ivana Smit had de nacht doorgebracht in het appartement van de Johnsons, van wiens balkon ze is gevallen. Of gegooid… Terwijl tal van verhoorde getuigen het beeld geven van onder andere een slecht uitgevoerd politieonderzoek, wast het echtpaar zijn handen in onschuld. De Johnsons zijn na deze gebeurtenis uit Maleisië vertrokken en weigerden eerder om voor de Maleisische rechtbank te getuigen. Op 8 maart jl. heeft een rechter in Maleisië geoordeeld dat een ‘ongeluk’ de enige verdedigbare conclusie is. De verblijfplaats van de Johnsons was tot voorkort niet bekend.

De mysterieuze dood van Ivana Smit wordt geproduceerd door Concept Street.

Uitzending: SBS6, zondag 19 mei 20.30 – 22.30 uur.

http://www.sbs6.nl/demysterieuzedoodvanivanasmit
Terug...