Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Beau geeft daklozen huis
In navolging van ‘Het Rotterdam Project’ komt presentator Beau van Erven Dorens volgend jaar met ‘De Sleutel’, een programma waarin hij daklozen in plaats van geld een appartement geeft. Zes daklozen uit zes verschillende steden in Nederland krijgen de kans om weer een plaats in de maatschappij te veroveren. Met professionele hulp én de sleutel van hun eigen huis. Hier begint de beproeving pas.

‘De Sleutel’ gaat verder waar ‘Het Rotterdam Project’ ophoudt. Wat gebeurt er met de dakloze als hij na jaren op straat opeens in een huis zit? Hoe gaat hij om met de regels van de samenleving, de sociale controle, de eenzaamheid, het huishouden en de verantwoordelijkheid van een nieuwe kans? Het programma is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek van ‘Housing First’, een idee dat uit Amerika stamt en over de hele wereld veel succes heeft geboekt. Daklozen mogen hun problemen - schulden, verslaving, reďntegratie  - aanpakken vanuit de rust en veiligheid van een eigen woning.

Beau: "Bij Gerrie, Alan en Marco, deelnemers aan het daklozenproject in Amsterdam, heb ik gemerkt dat een groot deel van verhaal pas begon toen ze een eigen huis hadden gevonden. Met als belangrijkste probleem: hoe hou je dat huis? En hoe vecht je je terug in een samenleving waar je zolang geen deel van hebt uitgemaakt?"

Herstelcoach Rokus Loopik, met wie Beau ook werkt in ‘Het Rotterdam Project’, is enthousiast. Hij bracht het principe van ‘Housing First’ in 2006 naar Nederland. Rokus: "Het is onze plicht dakloze mensen van de straat te halen en ze te leren zichzelf te helpen zodra ze ergens gaan wonen. Veel slimmer, goedkoper en humaner dan met ‘Housing First’ wordt het niet. Ik heb 200 procent vertrouwen in de samenwerking met Beau, de mensen met wie we gaan werken en de uitkomst van dit programma."
Terug...