Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*
Ga terug naar het zoekformulier

Rijn IJssel Dans Show/Urban

Type opleiding
Vervaldatum 0-0-0000
Docent Hanneke van der Weele
Prijs
Disciplines Dans
Niveaus Beginnend, Gevorderd
Lokatie Arnhem

 

Inhoud

DIT GA JE DOEN
Als je geen dag zonder dansen kan, dan is Rijn IJssel Dans iets voor jou. Je bent elke dag in beweging, traint hard en vraagt heel veel van je lichaam. Je verlegt steeds je grenzen, wil nieuwe stijlen en danstechnieken leren. Je hebt van nature al aanleg voor dans en pikt nieuwe bewegingen en routines snel op. Maar je wilt nog veel beter worden. En je wilt van alles iets weten. Decor, licht, geluid, kleding. Maar ook zakelijk zul jij je draai straks kunnen vinden. Als Artiest Dans Show kies je voor een pittige, maar dynamische toekomst in de wereld van show(dans), jazz en musical. Je kunt gaan dansen bij gezelschappen voor jazzdance, showdans, musical en entertainmentparks, televisie of pop, dinnershows en cruise-tochten.WAT LEER JE?
Je wordt getraind in het het artiest-zijn. Je leert verschillende danstechnieken zoals de stijlen klassiek, musicaldans, jazz, hiphop, showballet, tap, modern. Je leert daarnaast eigen werk te maken en te presenteren, het geven van dansworkshops en samenwerken. Een artiest werkt over het algemeen niet in loondienst en zal dus vaak zijn eigen werk moeten creëren. Daarom leer je zelfstandig te ondernemen, een netwerk op te bouwen en jezelf goed in de markt te zetten. En natuurlijk krijg je theoretische vakken en word je ondersteund in je studieloopbaanontwikkeling.OPBOUW OPLEIDING
Dit is een BOL-opleiding. Dat betekent dat je maximaal 80% van de tijd les krijgt en minimaal 20% in de praktijk bezig bent. Verder is het onderwijs competentiegericht. Je doet niet alleen theoretische kennis op maar leert vooral wat je later in je beroep nodig hebt.


Projecten waar studenten van Artiest Dans al aan meegewerkt hebben zijn o.a Multicultureel Musicalproject Alpha Code in Hamm (Duitsland) en Bradford (Engeland), dinershows, Dansbenefietgala in Arnhem, the my name is Michael – theater tour, opening IKEA, X-Factor (achtergronddansen in de live shows), Holland`s got talent, Uri Geller, Commercials voor Nike, Promotieshows voor Wella, Businessgala met Stanley Burleson, de Mode Biennale en Londen West End met Maddy Gerosa.

Ook proberen we altijd een stage van drie weken in Londen - West End te realiseren, waarbij je allerlei workshops op je eigen vakgebied volgt, optredens hebt en/of in een studio aan de slag gaat. Voor deze BPV wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.


De opleiding werkt veel samen met Impresariaat Kunstsof dat bemiddelt tussen vraag en aanbod van de markt.
De opleiding Rijn IJssel Dans wordt samen met Studio 26 uitgevoerd. Daarnaast zijn er veel gastdocenten en -choreografen die (inter)nationaal in het dansvak werken.

TOELATING
• diploma vmbo KB, GL of TL, of
• overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4
• elk jaar laten we maximaal 24 studenten toe
• een auditie, een capaciteitentest en een intakegesprek en dans-medische keuring door een erkens sport-medisch instituut (kosten ¤ 125, mogelijk deels of geheel vergoed door je verzekering) maken onderdeel uit van de toelatingsprocedure


De auditie bestaat onder andere uit een fysieke test, dansoefeningen uit verschillende stijlen, klassieke les, jazzles en een eigen presentatie van 1 minuut. Je wordt o.a beoordeeld op: motivatie, persoonlijkheid en natuurlijke uitstraling, creativiteit, danstechniek, fysieke felxibiliteit, coördinatie, conditie en kracht, opnamecapaciteit, lichaamsbewustzijn, concentratie en admenhaling,


Binnen twee weken na de auditie ontvang je de uitslag:
- Is voor jou de 4-jarige route het meest geschikt dan word je voor het 1e leerjaar ingeschreven op het traject medewewerker podium en evenemententechniek niveau 2. Dit wordt afgesloten met een diploma (startkwalificatie) Wil je dit niet en direct een niveau 4 opleiding volgen dan word je doorverwezen om te kijken welke opleiding dan wel bij je past.
- Is voor jou de 3-jarige route het meest geschikt dan word je direct geplaatst in de opleiding op niveau 4. Mocht tijdens de opleiding zich toch een probleem voordoen dan is het over het algemeen mogelijk om alsnog het diploma op niveau 2 te behalen. Dit wordt dan apart met je besproken.
Studenten met een havo-diploma en goede danstechnischevaardigheden en hele goede dansers met een vmbo-GT diploma kunnen zich ook aanmelden bij Fast Track Dans. Dit is een tweejarig traject in samenwerking met ArtEZ. Zie voor meer informatie elders op de website.


Auditiedata

Eerste ronde:
vrijdag 1 april 2016
Tweede ronde:
vrijdag 22 april 2016

Thorbeckestraat 6, Arnhem

VERVOLGOPLEIDING
•hbo-opleidingen bij dansacademies
•hbo musicalopleidingen


WAT KOST HET?
•lesgeld, wettelijk vastgelegd door het ministerie van OCW
•kosten van boeken en overige materialen waaronder danskleding, per jaar verschillend
•eventuele borg voor gebruik van studio en repetitieruimtes
•kosten voor een medische keuring ¤ 125,-


Kosten van activiteiten die niet verplicht zijn:

•¤ 500 - ¤ 600 eigen bijdrage Londen
•inkoop extra danslessen, workshops en/of excursies
•kleding, rekwisieten, apparatuur, choreograaf e.d. als je meer wilt gebruiken dan door de opleiding wordt verstrekt.
Rijn IJssel Dans Show/Urban

Contactgegevens

Rijn IJssel Dans
show / Urban
tel.: 026 3129400 www.rijnijssel.nl