Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*
Ga terug naar het zoekformulier

Hogeschool Dansacademie Lucia Marthas

Type opleiding
Vervaldatum 0-0-0000
Docent Lucia Marthas
Prijs
Disciplines Dans
Niveaus Gevorderd
Lokatie amsterdam

 

Inhoud

HBO-afdeling
Hogeschool Dansacademie Lucia Marthas is een rijkserkende HBO voor showmusicaldans. De opleiding bestaat uit een propedeutisch jaar en drie vakstudiejaren en kent twee studierichtingen: 'dans' en 'docent dans'. De richting 'docent dans' combineert de richting 'dans' met een opleiding tot docent dans. De HBO-afdeling aan de Dansacademie Lucia Marthas is een zeer praktijkgerichte opleiding, waar de studenten tijdens hun studie veelvuldig stage lopen in hun toekomstige werkveld.

MBO-afdeling
De MBO opleiding Dansleider/Dans is een rijkserkende opleiding, in samenwerking met het Noorderpoort-college te Groningen.
Leerlingen van het MBO krijgen in het eerste jaar les in diverse dans- en musicaltechnische vakken, zoals ballet, jazzdans, tapdans, pop/show/musicaldans, musical repertoire, acrobatiek, muziektheorie en ensemblezang. Bovendien krijgen zij een aantal uren per week les in algemene vakken zoals Nederlands en Engels.

Vooropleiding
Kinderen vanaf 6 jaar kunnen deelnemen aan de vooropleiding. Een leerling wordt toegelaten tot de vooropleiding na een positieve auditie. Deelname aan de vooropleiding houdt in dat naast het reguliere basis- of voortgezet onderwijs, drie, vier of vijf dagen per week lessen aan de Dansacademie kunnen worden gevolgd. In de vooropleiding ligt de nadruk op de vakken showmusicaldans, ballet, musical theatre, moderne dans, tapdans, zang, acrobatiek en acteren. Deze vakken zijn van essentieel belang voor een goede aansluiting op het hoger kunstonderwijs.

Contactgegevens

Hogeschool Dansacademie Lucia Marthas
Rustenburgerstraat 436
1072 HK Amsterdam
020-6761370
info@luciamarthas.nl