Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Prinses Beatrix bij 24e editie Nederlands Balletgala Dansersfonds '79Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden woont maandagavond 14 november de 24ste editie bij van het Nederlands Balletgala van Stichting Dansersfonds '79 in het DeLaMar in Amsterdam.
 
Tijdens het Nederlands Balletgala is onder meer Hans van Manens iconische 'ballet voor twee' Trois gnossiennes, te zien, Rossini Cards van Mauro Bigonzetti en de pas de deux uit Marius Petipa's Raymonda van Het Nationale Ballet, gecreŽerd door adjunct-artistiek directeur Rachel Beaujean, aan wie het gala dit jaar vanwege haar bijzondere verdienste wordt opgedragen. 
 
Het Nationale Ballet, de Junior Company van Het Nationale Ballet, Nederlands Dans Theater, Introdans, Scapino Ballet Rotterdam en Conny Janssen Danst treden dit jaar op. Ook worden tijdens het gala aanmoedigingsprijzen uitgereikt voor veelbelovende dansers en een prijs van verdienste aan een danser of choreograaf als blijk van lof.
 
Stichting Dansersfonds '79 is opgericht om dansers die vanwege leeftijdsredenen of hardnekkige blessures hun danscarriŤre moeten beŽindigen, financieel te ondersteunen en om jonge dansers te stimuleren en ondersteunen. Zo biedt het fonds jong danstalent studiebeurzen en geldprijzen om internationaal topniveau te kunnen behalen. Eťn van de middelen om fondsen te werven is het Balletgala.
Terug...