Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

René van Kooten, zangeres Lakshmi en YouTube-ster Frank Slotta brengen Songfestival naar Sophia Kinderziekenhuis
Het Sophia's Songfestival is coming Up! Zaterdagmiddag 22 mei aanstaande, om half drie gaat het muziekspektakel lós en is live te volgen via https://www.youtube.com/watch?v=A4kylYfyHxs

Musicalster René van Kooten, zangeres Lakshmi en YouTube-ster Frank Slotta brengen samen met Stichting Gilat, Sophia TV en Muziekids het Eurovisie Songfestival speciaal voor de vele kids, naar het Sophia Kinderziekenhuis. 

Naast optredens van verschillende artiesten treedt ook de winnaar van het Sophia Songfestival op. Dit is een patiëntje van het Sophia Kinderziekenhuis. Zes kinderen die het afgelopen jaar met een ernstige ziekte geconfronteerd zijn zullen het woensdag tegen elkaar opnemen in deze speciale junioren competitie. De jury met daarin musicalster René van Kooten, zangeres Lakshmi en YouTube-ster Frank Slotta maken aan het einde van de middag de winnaar bekend.

Jair Eisenmann, de oprichter van Stichting Gilat laat weten: "Ons team doet er echt alles aan om de kinderen op te vrolijken in deze moeilijke coronatijd. Met hulp van deze artiesten en die van Jeangu Macrooy en de ziekenhuizen brengen we het Eurovisie Songfestival tot aan het ziekenhuisbed van deze ernstig zieke kinderen". 

De stichting verzorgt interactief kindertheater in academische ziekenhuizen. Vanwege COVID-19 liggen de voorstellingen in de ziekenhuizen helaas stil. 'Gelukkig kunnen we wel online doorgaan. Zaterdag keren we speciaal voor het Eurovisie Songfestival terug naar het Erasmus MC Sophia in Rotterdam. Maar we kunnen niet wachten tot we straks wekelijks terug kunnen keren naar de ziekenhuizen. Niet alleen omdat we alle kinderen weer 'echt' willen zien en blij maken, maar ook omdat we binnenkort kunnen uitbreiden naar nieuwe ziekenhuizen,' besluit Eisenmann.

De stichting is vernoemd naar Eisenmanns dochter Gilat, die het grootste deel van haar leven in het ziekenhuis heeft doorgebracht. Ruim tien jaar geleden is ze overleden.
Terug...