Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

'Jesus Christ Superstar - a musical dinner show' opent in paasvakantie 2021








Iedereen kent ze wel: klassiekers zoals 'Superstar' en 'I don't know how to love him'.  Music Hall brengt met 'Jesus Christ Superstar, a musical dinner show' een wervelende concertproductie van de wereldbekende rockopera naar Vlaanderen. Het wordt wordt een moderne en rocky show, een spetterend concert met live orkest in de stijl van het felgesmaakte 'Best of Musicals' van Music Hall. De nummers worden in de originele, Engelstalige versies gebracht.

Wat de hoofdrollen betreft kan Music Hall alvast uitpakken met een absolute topcast. 
Pieter Jan De Paepe (slechterik Xander uit Thuis) wordt de rockende Jezus Christus. Een rol die hem op het lijf geschreven en niet geheel vreemd is, want hij speelde in zijn thuisstad Lier al eens de zoon van God in het openluchspektakel 'De Passie' (2018).

Met Ruben Van Keer als Judas worden liefhebbers en kenners op hun wenken bediend. Zijn verbluffende vertolking als Mozart in de gelijknamige musical (seizoen 2017-2018), waarvoor hij trouwens de Musicalworld-award won voor 'Beste mannelijke hoofdrol' betekende voor Ruben de grote doorbraak in zijn thuisland België.

Dergelijke mannelijk vocaal geweld vraagt om een minstens evenwaardig vrouwelijk tegengewicht en met de ravissante Nederlands/Amerikaanse April Darby als Maria Magdalena, is dat exact wat u krijgt. In Nederland speelde ze ondermeer hoofdrollen in Aida In Concert, The Bodyguard, The Witches of Eastwick.

Voor April betekent de mooie & uitdagende rol als Maria Magdalena meteen ook haar langverwachte debuut in België.

Lees hier meer over de cast

Jesus Christ Superstar, met muziek van Andrew Lloyd Webber en tekst van Tim Rice werd in 1970 uitgebracht als album (met zang van onder andere Ian Gillan, Yvonne Elliman, Murray Head en Barry Dennen) en werd vervolgens als musical op de planken gebracht in Londen en op Broadway. Religieuze groeperingen protesteerden destijds tegen de opvoering van het stuk, omdat Jezus te veel als een gewone sterveling zou worden neergezet. In 1973 werd 'Jesus Christ Superstar' verfilmd onder regie van Norman Jewison met hoofdrollen voor Carl Anderson (Judas), Ted Neeley (Jezus Christus), Yvonne Elliman (Maria Magdalena) en Barry Dennen (Pontius Pilatus), in een voor toen zeer eigentijdse stijl. Ondanks de protesten bij aanvang, werden zowel de opera-, musical-, toneel- en filmversie als het album grote successen, en wordt het stuk ondertussen zelfs opgevoerd door kerkelijke musicalgezelschappen.

Boek nu uw tickets!

VERHAAL
'Jesus Christ Superstar' behandelt, grotendeels vanuit het gezichtspunt van Judas, de laatste week uit het leven van Jezus. Judas neemt afstand van Jezus, die in Judas' ogen de aandacht te veel op zijn persoon laat vestigen (als zoon van God, wat Judas niet gelooft) en te weinig op de goede daden die hij doet. Judas meent dat de aanvankelijk nobele beweging rond Jezus gestopt moet worden voordat deze uit de hand loopt. Tegelijkertijd zijn de hogepriesters bang voor het afkalven van hun gezag wanneer steeds meer volk Jezus volgt en hem aanspoort hun land te bevrijden van de Romeinse overheersing. 

Deze houding van het volk beangstigt ook Jezus, die weet welk lot hem te wachten staat.
 
Uiteindelijk vinden de hogepriesters en Judas elkaar, en wordt Jezus verraden. De lokale joodse heerser Herodes, aan wie Jezus wordt voorgeleid, beschouwt Jezus door de verhalen over zijn wonderen slechts als een amusante goochelaar en stuurt hem, wanneer Jezus niet aan zijn verzoeken voldoet, teleurgesteld door naar Pontius Pilatus...

Terug...