Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Theatermaker en spreker Marc de Hond op 42-jarige leeftijd overleden








Marc de Hond is woensdag op 42-jarige leeftijd overleden. Dit meldt zijn vader Maurice de Hond via Twitter en deelt hierbij als nagedachtenis deze foto:


Foto: Maurice de Hond/Twitter

In 2008 werd bij de theatermaker blaaskanker ontdekt. Marc gaf afgelopen maart aan dat hij niet wist hoe lang hij nog te leven had: "Zolang mijn situatie niet uitzichtloos is, blijf ik liever gedeeltelijk in ontkenning", liet hij destijds weten.

In november 2019 trouwde Marc de Hond met meerkampatlete Remona Fransen met we hij negen jaar samen was. Samen kregen ze twee kinderen: Livia en James.

In 2020 maakte De Hond nog een theatervoorstelling 'Voortschrijdend Inzicht'. Hierin liet hij zichzelf interviewen door andere bekende Nederlanders, met het idee om een portret van zichzelf te maken voor zijn twee kinderen.

Maurice de Hond laat in een reactie weten dat Marc een bijzondere  man en een geweldige zoon was, die ook in zijn laatste maanden dezelfde Marc was. "Een grote steun voor ons allemaal. Dat zal ons, zijn ideale partner Remona en zijn kinderen, helpen dit grote verlies te verwerken".

Op sociale media stromen de reacties binnen van oud-collega's, bekenden en vanuit de sportwereld. "42 jaar, Veel te jong", schrijft onder andere Gerard Ekdom, die met hem samenwerkte bij 3FM. Muziekjournalist Leo Blokhuis zocht ooit muziek uit voor het radioprogramma van De Hond. Volgens Blokhuis was hij een "levenslustige, optimistische en inspirerende man". Voormalig collega van 3FM en Caz! Jeroen Kijk in de Vegte laat weten dat "dde tomeloze energie en motivatie van De Hond hem altijd bij zullen blijven". Oud-collega Giel Beelen schrijft: "Hij was altijd sharp en liet zich nooit kennen. Hij maakte ooit (tegen mijn zin in) een docu. Daar ben ik nu heel trots op". Rolstoelbasketbalster Bo Kramer bedankt De Hond voor alles wat hij voor de paralympische sport heeft gedaan en dan met name voor het rolstoelbasketbal. Sportjournalist Barbara Barend schrijft dat Marc de Hond nooit vergeten zal worden en wenst de nabestaanden sterkte met dit "vreselijke verlies".

Een woordvoerder laat namens de familie weten dat Marc de Hond vandaag in besloten kring wordt begraven.

Marc de Hond:
Marc de Hond, zoon van opiniepeiler Maurice de Hond, begon in 1996 op 18-jarige leeftijd twee internetbedrijven. Later werd hij bekend als radio-dj bij zenders als 3FM en Caz! Ook maakte hij een aantal live-uitzendingen voor NPO Radio 1 over de Oscaruitreiking.

In 2002 werd bij De Hond een tumor ontdekt in zijn ruggenmerg. Bij een van de spoedoperaties raakten de zenuwen in zijn merg bekneld, waardoor hij gedeeltelijk verlamd raakte en in een rolstoel belandde. Sinds 2007 speelde hij rolstoelbasketbal in de Nederlandse eredivisie en speelde ook interlands voor het Nederlands rolstoelbasketbalteam. Hij gaf namens de NOS commentaar bij de Paralympische Spelen.

Hij maakte later ook documentaires, schreef boeken en hij ging het theater in. Eind 2018 werd bij een blaasoperatie opnieuw een tumor ontdekt, waardoor hij alle optredens moest uitstellen.



 
Terug...