Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Rick Engelkes Producties komt met toneelstuk The Mousetrap


In seizoen 2020-2021 komt Rick Engelkes Theaterproducties (REP) met een nieuwe Nederlandse versie van The Mousetrap (De Muizenval).

The Mousetrap is een toneelstuk van Agatha Christie en tevens de langst lopende toneelvoorstelling ter wereld. Op 25 november 1952 was de première van het stuk in het Ambassadors Theatre in Londen. In 1974 verhuisde het toneelstuk naar het St. Martin's Theatre, waar genoemd toneelstuk nog steeds dagelijks wordt opgevoerd.

In 2000 was The Mousetrap ook in de Nederlandse theaters te zien en werd toen geproduceerd door Stage Entertainment. Hoofdrollen waren toen voor Rick Engelkes, Elle van Rijn en Isa Hoes.

Verhaal
The Mousetrap speelt zich af in hotel/pension Monkswell Manor in de jaren 50 van de vorige eeuw. In The Mousetrap is een aantal gasten door de sneeuw opgesloten in het hotel van een jong echtpaar. In de omgeving van het hotel heeft eerder die dag een moord plaatsgevonden.
Een brigadier van politie bezoekt vervolgens het hotel omdat hij vermoedt dat de moordenaar (of moordenares) zich in het hotel schuilhoudt. De spanning loopt vervolgens nog verder op als er een tweede slachtoffer valt. Het blijkt al snel dat alle aanwezigen een motief hebben voor de moord en ook dat ze in de gelegenheid waren om deze te plegen.
Door de vreselijke sneeuwstorm kan niemand het hotel verlaten, ook de onbekende moordenaar niet. De gasten verdiepen zich in elkaars geheimen, maar de moordenaar verraadt zich niet.

Wanneer The Mousetrap in premiere gaat is nog niet bekend.
 
Terug...