Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Premiere Haal het Doek maar op, 'Een feest der herkenning'
Foto's: © Ilona van der Lans







"Een feest der herkenning", "nostalgie" en "Wat beschikken we toch over nieuw, jong en mooi talent", zijn enkele opmerkingen na afloop van de première  Haal het Doek maar op, van Appelscha tot Zierikzee in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

 
Tony Neef, Mariska van Kolck, Jordy van Loon, Julia Berendse, Willemijn van Holt en Dook van Dijck brengen ruim 40 liedjes uit de jaren 60 en 70 ten gehore in een heerlijke musical over Nederlandse artiesten op schnabbeltour.

Producent Hans Cornelissen wist gelijk wat hij wilde maken: "Geen plat liedjesprogramma, maar een weemoedige schets van 41 liedjes in een mooi verhaal. En juist nu, nu ook de mensen die ze gezongen hebben er nog bij kunnen zij". Onder andere Ria Valk, Ronnie Tober en Ben Cramer noemden het dan ook 'Een feest der herkenning', 'nostalgie' en waren vol lof over de voorstelling en hoe mooi alles gezongen werd. Ben Cramer: "Tony en Mariska kennen we en daarvan weten we dat ze goed zijn. Maar de overige castleden kent nog niet iedereen en daarover kan ik alleen maar zeggen: Wat een nieuw, jong en mooi talent met prachtige, zuivere stemmen. Erg leuk dat men dit op deze manier heeft aangedurfd"! 


 
De voorstelling springt tussen heden en verleden en hier moet je in het begin misschien even aan wennen, maar dat komt al snel goed. Over het algemeen waren de gasten gisteravond, bekend en onbekend, enthousiast over Tony en Mariska en positief verrast door 'de jeugd' : Julia, Jordy, Dook en Willemijn met Julia Berendse en Jordy van Loon als uitschieters in de positieve commentaren.


 
Ook voor de cast zelf is het een feestje om deze voorstelling te mogen doen. Tony Neef: "We hebben de try outs gehad en de gemiddelde leeftijd ligt toch rond de 50 jaar. Dan komen de mensen binnen met het idee van 'Nou, Laten we eens kijken', en tegen het einde van de voorstelling zitten ze met een grote glimlach. En als je dan achteraf hoort dat ze het zo leuk vonden en dat ze 'bijna' alles mee hebben kunnen zingen, dat is toch fantastisch"!

Haal het Doek maar op is t/m 26 april te zien in de Nederlandse theaters: speellijst.

Verhaal
In Haal het doek maar op - van Appelscha tot Zierikzee staan populaire Nederlandstalige nummers uit met name de jaren zestig en zeventig centraal. Zangeres Lonneke Rimini en conferencier Rolf Molenaar 'ontmoeten' elkaar na lange tijd weer op een begrafenis en gaan terug in de tijd. En toch ook weer niet. In een weemoedige schets volgen we een groepje schnabbelartiesten die gezamenlijk door het land trekken, van feestzaal naar buurthuis. En uiteindelijk naar de televisiestudio's. We zijn getuige van de dingen die voorbij gaan, dromen die bedrog zijn, eindeloze busritten, onderlinge confrontaties, top en flop. Soms lijkt het heel even of we de personages kennen, al was het maar door de liedjes die ze brengen, want er komen meer dan veertig Nederlandstalige evergreens voorbij.

















 
Terug...