Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Katja Schuurman en Najib Amhali vergen het uiterste van zichzelf in 'De Battle': een spectaculaire strijd tussen Nederland en Belgie
Met een graafmachine een ei in een eierdopje leggen, 200 Chinese woorden leren én correct uitspreken zodat een Chinees sprekend persoon begrijpt wat er wordt gezegd, een auto slippend tussen twee andere wagens inparkeren of de zwaartekracht tarten in een spectaculaire koorddans-act. Zomaar enkele stunts en opdrachten die vanaf zondag 22 december centraal staan in ‘De Battle’. Team Nederland (Katja Schuurman en Najib Amhali) neemt het in de show op tegen Team België (Gert Verhulst en James Cooke). De presentatie van de vier aflevering-tellende reeks is in handen van Lieke van Lexmond en Peter van de Veire. 

Vijf maanden lang hebben Katja, Najib, Gert en James hun lichaam en geest intensief getraind voor enkele bijzondere opdrachten. Niet alleen thuis of in studio’s, maar zelfs op vakantie ging het oefenen door: van het vliegtuig tot aan de rand van het zwembad. Dag in, dag uit is er intensief getraind om de opdrachten perfect onder de knie te krijgen!

Katja: “Het waren enerverende maanden. Ik heb enorm gestudeerd, heel hard aan mijn conditie gewerkt, mijn angsten overwonnen en ondertussen ben ik ook nog getrouwd. Ik heb ook heel wat blessures opgedaan en spierpijn gehad op plekken waar ik niet eens wist dat ik spieren had, maar ik op het moment zelf was ik helemaal klaar om te vlammen!” Najib vult aan: "De Battle heeft mij bloed, zweet, tranen, pijn en gekneusde ribben opgeleverd, maar Katja en ik zijn een topteam. Vanaf 22 december zie je of dit plaats heeft gemaakt voor roem, glorie en de felbegeerde beker voor Nederland!"

Elke aflevering krijgen Gert, James, Katja en Najib een opdracht voorgeschoteld van een bekende Nederlander (o.a. Jan Smit, Edsilia Rombley, Buddy Vedder en Trijntje Oosterhuis) of een bekende Vlaming (o.a. Herman Brusselmans, Helmut Lotti en Erik van Looy). En die opdracht krijgen ze telkens uit één van de vier verschillende categorieën: een spectaculair shownummer, een bijna onmogelijke breinopdracht, een veeleisende behendigheidsproef en een levensgevaarlijke stunt. Katja, Najib, Gert en James worden volledig uit hun comfortzone gehaald. Van acrobatische stunts met een trapeze op extreme hoogtes tot next level hersentraining. Ze doen het allemaal. Dit alles in de grootste tv-studio van België: het pop-up theater van Studio 100. Voorzien van spectaculaire technieken. Zo zijn er vijf, door GPS-aangedreven, mobiele tribunes die 600 man publiek vliegensvlug op een andere plek in de studio plaatsen, zodat de studio volledig klaar is voor de volgende stunt of opdracht. 

De presentatie van ‘De Battle’ is in handen van Lieke van Lexmond en Peter van der Veire. Lieke: “Katja, Najib, James en Gert hebben zich maandenlang in het zweet gewerkt om hun act aan het grote publiek te tonen. Het was ontzettend leuk om samen met Peter de opdrachten te begeleiden en om mee te leven met de zowel spannende als soms erg grappige opdrachten. Je kunt niet anders dan echt fanatiek worden als je de spanning in de studio voelt. En bijzonder om een samenwerking met België te hebben, we zijn aan elkaar gewaagd en het werd een ware Battle!” Ook Peter is enthousiast: “Ik voel me prettiger dan een Hollandse tulpenbol in de lente dat ik samen met Lieke deze grootse studioshow mocht presenteren. Ik moet natuurlijk objectief zijn, maar ik heb geprobeerd Gert en James toch zo neutraal mogelijk aan te moedigen.”

'De Battle' is een co-productie met het Vlaamse VIER en is vanaf zondag 22 december om 20.00 uur te zien bij RTL 4.
Terug...