Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

The Script over hun nieuwe album Sunsets & Full Moons en de aankomende Ziggo Dome concerten
Foto's the Qube: © Fotopersbureau HCA







8 november is het zover en komt The Script met hun nieuwe album: Sunsets & Full Moons. En zoals Danny O'Donoghue, Mark Sheehan en Glen Power het omschrijven is het een Labour of Love, een werk van liefde. Een album geschreven na een hectisch jaar. Op privé gebied: van het verlies van ouders tot de geboorte van een kind. Kortom, over verlies en vreugde, Yin en Yang, Sunsets & Full Moons.



Het is een album met 9 nieuwe songs. Dat is misschien niet het aantal wat de meeste mensen verwachten of gewend zijn, maar zoals ze zelf zeggen: Het verhaal klopt op deze manier en het is af. "We hebben het laatste jaar geprobeerd te schrijven over wat ons overkwam en wat we hebben meegemaakt. Het leven overkomt je terwijl je druk bezig bent met plannen maken en dit hebben we vertaald naar ons nieuwe album".



En voor wat betreft de promo pakken ze het subtiel maar supergoed aan. Een intiem optreden voor circa 200 fans in the Qube bij Qmusic stond onder andere in de agenda. En de fans die de kans kregen om erbij te zijn in the Qube zijn het er in ieder geval roerend over eens: "Ze maken geweldige herkenbare muziek en zijn ook nog eens hartstikke leuk en zo lekker normaal wat ze een enorme gunfactor geeft".



Een aantal weken geleden besloten de Ierse mannen bijvoorbeeld om in een Ierse kroeg op het Leidseplein in Amsterdam een mini-concert te geven. En of het nu intieme settings zijn of een concert in Ziggo Dome (volgend jaar 20 en 21 maart), het energielevel is even sterk. "Onze muziek past soms ook beter in een intieme setting als bijvoorbeeld een lokale kroeg", vertellen Danny, Mark en Glen. Maar natuurlijk willen ze zoveel mogelijk mensen bereiken en ze zijn dan ook 'super excited' als ze vooruit kijken naar de Ziggo Dome concerten. "We kijken altijd naar wat er op dat moment gaande is in Nederland/Amsterdam en die magie nemen we mee op het podium. En buiten dat wordt de Sunsets & Full Moons tour er sowieso één met veel verrassingen", aldus de mannen.



En met al ruim 30.000 verkochte kaarten zijn beide concerten nog net niet uitverkocht. Dus als je er nog bij wilt zijn, zorg dat je die tickets in 'the pocket' hebt, want na het uitkomen van het album Sunsets & Full Moons zou dit zomaar erg snel kunnen gaan. Want zoals de mannen zelf zeggen: "Het wordt een The Script concert die jullie qua verwachting nog nooit van ons hebben gezien"!

Susan Dijkhuijsen

Check hier de nieuwste single 'The Last Time' live in the Qube bij Qmusic

Kijk voor tickets op Ticketmaster



 
Terug...