Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Martine Bijl overleden:







Het overlijden van Martine Bijl is een groot verlies voor Nederland, voor de publieke omroep, voor alle televisiekijkers - maar vooral natuurlijk voor haar naasten. De presentatrice, actrice, zangeres en schrijfster overleed donderdag in Maarssen op 71-jarige leeftijd.

Shula Rijxman, voorzitter raad van bestuur NPO: "Met het overlijden van Martine Bijl verliest Nederland één van de veelzijdigste, scherpzinnigste en meest geliefde tv-persoonlijkheden van de afgelopen decennia. Namens de NPO wensen we familie, vrienden en alle anderen die haar lief hadden alle sterkte toe met het verlies van deze unieke vrouw. Wat zullen we haar humor, taalkennis en veerkracht missen."

Martine Bijl overleed afgelopen donderdag, Hemelvaartsdag, in Maarssen in het bijzijn van familieleden aan de complicaties van de hersenbloeding die ze in september 2015 kreeg. Ze was de laatste jaren vooral bekend als presentatrice van het Omroep Max-programma Heel Holland Bakt, dat wekelijks door miljoenen mensen werd bekeken. Ze presenteerde de eerste drie seizoenen tot ze in september 2015 ziek werd. André van Duin nam haar rol over.

Martine Bijl, getrouwd met tv-presentator en regisseur Berend Boudewijn, begon haar carrière als zangeres, maar werd vooral bekend dankzij optredens in diverse tv-programma's. Ze zat jarenlang in het panel van het tv-programma Wie van de Drie en speelde een hoofdrol in de VARA-comedy (later RTL4) Het Zonnetje in. Ook vertaalde Bijl heel verdienstelijk musicals en trad ze op in bekende tv-reclames. Vorig jaar november kwam haar boek Rinkeldekink uit, over wat haar ziekte met haar deed.

Maandagavond zendt NPO 1 om 21:35 uur in plaats van 'Spoorloos' een herhaling uit van het Avrotros-programma 'Opium Special Martine Bijl'. Het digitale kanaal NPO 1 extra zendt vanaf 22:30 uur een compilatie uit van oude Martine Bijl-shows van de TROS. Jan Slagter (Omroep Max) en Joop van den Ende hebben laten weten aan een speciaal eerbetoon te werken dat eerdaags waarschijnlijk op één van de NPO-zenders uitgezonden zal worden. Diverse andere programma's op de NPO-zenders zullen maandag op eigen wijze stilstaan bij het overlijden van Bijl.
Terug...