Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*
Ga terug naar het zoekformulier

Vooropleiding Dans Studio26

Type opleiding
Vervaldatum 0-0-0000
Docent Meerdere docenten
Prijs
Disciplines Dans
Niveaus Gevorderd
Lokatie Omgeving Velp/Arnhem

 

Inhoud

De vooropleiding dans is een intensief dansprogramma bedoeld voor getalenteerde en gemotiveerde leerlingen vanaf circa 10 jaar. Je kunt dit programma volgen als je gek bent van dans, voldoende talent hebt en je je graag wilt verdiepen in de techniekvakken. Voor leerlingen die nog een stapje verder willen en nadenken over een professionele mbo- of hbo-vervolgopleiding, is het programma een goede voorbereiding op de audities van de vakopleidingen.

Inhoud programma
De nadruk van de vooropleiding ligt op het verder ontwikkelen van persoonlijk danstalent van iedere leerling afzonderlijk. Eigen capaciteiten en prestaties bepalen de richting van specialisatie. Een groot deel van de lessen zal bestaan uit een verdieping van de techniekvakken klassiek, jazz en modern. Daarnaast is er ook aandacht voor anatomie, gezonde voeding, blessurepreventie en persoonlijke coaching. Ook projecten, workshops en presentaties maken deel uit van het programma. De vooropleiding is tevens geschikt als vooropleidingstraject voor een professionele dansopleiding. Inmiddels zijn meerdere leerlingen gestart met een vervolgopleiding en hebben deze succesvol afgerond.

Niveaus
De vooropleiding is bekend onder de naam Masterclass (MC). De groepen worden dan ook naar leeftijd en niveau ingedeeld in Masterclass 1, 2 en 3. De leeftijd is slechts een indicatie. Het kan voorkomen dat jongere leerlingen in hogere groepen zitten en vice versa.

Masterclass 1 (leeftijdsindicatie 10-11 jaar)
De leerlingen moeten een meer dan gemiddeld niveau hebben in één of meerdere disciplines (klassiek, modern, jazz of hiphop). Het MC 1 programma bestaat uit 100 lesuren verdeeld over 35 lesweken.
Masterclass 2 (leeftijdsindicatie 12-14 jaar)
De leerlingen hebben een gevorderd niveau in één of meerdere disciplines (klassiek, modern, jazz of hiphop). Het MC 2 programma bestaat uit 120 lesuren verdeeld over 35 lesweken.
Masterclass 3 (leeftijdsindicatie 15-20 jaar)
De leerlingen hebben een vergevorderd niveau in één of meerdere disciplines (klassiek, modern, jazz of hiphop). Het MC 3 programma bestaat uit 150 lesuren verdeeld over 35 lesweken.

Lesrooster
Het is nadrukkelijk de bedoeling het programma van de vooropleiding te volgen naast je reguliere danslessen, zodat je gemiddeld totaal op circa 6 uur (MC 1), 8 à 10 uur (MC 2) en 10 à 12 uur (MC 3) dans per week uitkomt. Je kunt deze reguliere lessen bij Studio26 volgen, maar het mag ook op een andere dansschool naar keuze. Het volgen van klassiek ballet naast het MC-programma is verplicht. Daarnaast volg je nog twee disciplines waarbij gekozen kan worden uit modern, jazz en hiphop. De lessen van de vooropleiding vinden plaats op de vrijdagavond en zaterdag (in uitzonderlijke gevallen op zondag), zodat je de rest van de week je reguliere lessen kunt volgen. De lessen bestaan vaak uit projecturen of lesblokken gedurende een aantal weken. Je ontvangt een apart rooster waarin alle (verplichte en facultatieve) uren staan aangegeven.

Toelating
Om toegelaten te worden tot de vooropleiding dans moet je auditie doen. De auditiedag vindt jaarlijks plaats in het voorjaar. Om getalenteerde leerlingen ook halverwege het seizoen de kans te geven nog in te stromen, is het op aanvraag ook mogelijk om auditie te doen door middel van het meedraaien van een aantal lessen. Na het volgen van de lessen kan de docent beoordelen of je geschikt bent om in te stromen in één van de groepen.

Tijdens je auditie kijken we niet alleen naar je fysieke kwaliteiten en dansniveau. Behalve kijken naar wat je al kunt, kijken we met name ook naar je potentie om je talent verder te ontwikkelen. Ook wordt gelet op je persoonlijkheid, motivatie en uitstraling.

In verband met de verhoogde fysieke belasting adviseren wij je na toelating een dansmedische keuring te laten doen. Kosten hiervan worden, afhankelijk van de verzekering, in sommige gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed. De keuring is niet verplicht, maar wel raadzaam. Je krijgt dan een goed beeld van je eigen fysieke capaciteiten en eventuele beperkingen, wat belangrijk is in verband met blessurepreventie.

De kosten voor de auditie bedragen ¤ 15,00. Dit bedrag kun je (graag gepast) in een gesloten envelop, voorzien van je naam, inleveren bij aanvang van de auditie.

Stichting Kunst in Beweging (SKiB)
De vooropleiding dans wordt gefinancierd door de Stichting Kunst in Beweging (SKiB). Deze stichting heeft als hoofddoel het bevorderen van podiumkunsten door middel van financiële ondersteuning van geselecteerde projecten. De vooropleiding dans is één van deze projecten en wordt door SKiB gefinancierd vanuit het Fonds voor Talentontwikkeling. Het lesprogramma wordt verzorgd door Studio26.

Contributie 2015-2016
MC 1: 100 uur per jaar verdeeld over 35 lesweken ¤ 415,-
MC 2: 120 uur per jaar verdeeld over 35 lesweken ¤ 495,-
MC 3: 150 uur per jaar verdeeld over 35 lesweken ¤ 620,-
De contributie voor de vooropleiding dans wordt betaald aan Stichting Kunst in Beweging. De reguliere lessen die je naast de vooropleiding volgt, betaal je apart aan Studio26 of aan een andere dansschool waar je lessen volgt.

Contactgegevens

www.studio26.nl
info@studio26.nl
026 - 383 04 22