Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*
Ga terug naar het zoekformulier

Zingend Spelen Spelend Zingen

Type cursus/workshop
Vervaldatum 0-0-0000
Docent Monique en Péronne
Prijs
Disciplines Acteren, Zang (klassiek, Zang (lichte- / popmuziek)
Niveaus Beginnend, Gevorderd, Semi-gevorderd
Lokatie Utrecht/Den Bosch

 

Inhoud

Met ingang van september 2012 gaat de jaarcursus “Zingend Spelen, Spelend Zingen” van start, in Utrecht (zaterdagochtend) en in Den Bosch (zondagochtend), gegeven door Monique van der Hoeven (zangeres/zangdocente) en Péronne Ewijk (dramadocente/trainer/zangeres)
Doel
Na het volgen van deze cursus ben je in staat je vrijer te uiten met je stem en je echter en makkelijker te bewegen. Je ben in staat je aandacht en concentratie op een meer positieve manier te focussen, zowel in je dagelijks leven, als in muziek of theatervormen. Daardoor zul je meer plezier in stem- en lijfgebruik ervaren en heb je minder last van spanning, faalangst en podiumvrees. Je wordt helderder en makkelijker gehoord door anderen.
Inhoud
Zingen en Spelen: We maken gebruik van stem- en klankoefeningen, speloefeningen, korte geleide meditaties, improvisatieoefeningen met de stem, begeleide spelimprovisaties. Oefeningen doen we in groepsverband, in kleinere groepjes en individueel. Regelmatig kunnen persoonlijke ontwikkeling en leerpunten gedurende de cursus geëvalueerd worden met de docenten.
De cursus is opgebouwd uit 8 groepslessen - elke les heeft een eigen thema, o.a. werken met vormen, werken met teksten, adem, inspiratie, etc.
Voor wie
De cursus Zingend Spelen, Spelend Zingen is ontwikkeld voor iedereen die zich beter zou willen of willen durven uiten door middel van de stem. Voor iedereen die zingt of eigenljik graag zou willen zingen! Voor iedereen die zich meer ontspannen wil voelen in het omgaan met stem en lichaam, zowel in het dagelijks leven als bij muziek- en theatervormen. Voor wie wil leren authentieker, vrijer en met veel meer plezier te zingen, te spreken en te spelen. Het maakt niks uit of je veel, weinig of zelfs helemaal geen enkele ervaring hebt met zingen en/of spelen!
We houden elke groep bewust klein (max. 10 personen), zodat er ruimte is om op persoonlijke leerpunten in te spelen.
Door wie
De cursus “Zingend spelen Spelend zingen” werd ontwikkeld door dramadocente/trainer/
coach/zangeres Péronne Ewijk en klassiek zangeres/zang- en stemcoach Monique van der Hoeven. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens hun muziektheaterstudie in Tilburg. Hun gedeelde liefde voor ware communicatie en hun enthousiasme om mensen te inspireren zich vrijer te voelen bracht hen er toe deze cursus te ontwikkelen.
Péronne Ewijk: Ik geloof dat alle mensen in essentie vrij willen zijn. Spelen en zingen zijn prachtige middelen om dit proces op gang te brengen.
Monique van der Hoeven: Mijn missie is mensen inspireren zichzelf steeds verder te bevrijden van de angst om te zingen en om hun ware zelf te laten horen! Elke stem die vrij klinkt is prachtig en kan zich verbinden met andere stemmen. Voor meer informatie: www.monicamezzo.nl

Praktisch
De cursus bestaat uit 8 lessen van 2 uur in Utrecht (zaterdagochtend) of in Den Bosch (zondagochtend) van 10.00 – 12.00 uur.
Utrecht:
Data: 29 september 2012, 27 oktober 2012, 1 december 2012, 26 januari 2013, 23 februari 2013,
30 maart 2013, 27 april 2013 en 25 mei 2013.
Locatie: Tuinhuis Het Groene Dak

Den Bosch:
Data: 30 september 2012, 28 oktober 2012, 2 december 2012, 27 januari 2013, 24 februari 2013,
31 maart 2013, 28 april 2013 en 26 mei 2013.
Locatie: Vergadercentrum/lunchcafé In de Roos

Beide locaties zijn goed bereikbaar zowel per openbaar vervoer als met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid.
Kosten voor de gehele cursus zijn ¤ 330,-- (inclusief 19% BTW) per persoon. Dit bedrag mag eventueel in 2 termijnen worden betaald.
Voor aanmeldingen en/of informatie kun je contact opnemen via e-mail: monicamezzo@planet.nl of peronneewijk@home.nl.
Zingend Spelen Spelend Zingen

Contactgegevens

monicamezzo@planet.nl
peronneewijk@home.nl