Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*
Ga terug naar het zoekformulier

Cursus zang met spel voor kinderen (Utrecht)

Type cursus/workshop
Vervaldatum 0-0-0000
Docent Monique van der Hoeven
Prijs
Disciplines Acteren, Presenteren, Zang (klassiek, Zang (lichte- / popmuziek)
Niveaus Beginnend, Gevorderd
Lokatie Utrecht

 

Inhoud

Met ingang van donderdag 13 september a.s. gaat een nieuwe cursus zang voor kinderen van start in Utrecht (Voordorp), in Tuinhuis Het Groene Dak op maandagavond 1x per 14 dagen van 18.30 – 19.15 uur.
We gaan werken met zang- en speloefeningen, samen zingen en solo zingen, canons zingen, meerstemmig zingen en zingen en acteren. De kinderen leren op speelse manier over houding, ademtechniek, articuleren en presenteren, alleen en samen, plezier in zingen en muziek maken staat voorop en we werken ook veel aan zelfvertrouwen, meer durven met zingen en met spel.

De cursus is bedoeld voor kinderen vanaf (ongeveer) 6 jaar tot (ongeveer) 10 jaar en de groep zal uit maximaal 6 kinderen bestaan. De cursus duurt een jaar (september t/m juni) en bestaat in totaal uit 20 lessen. De laatste les is een presentatieles voor familie en vriendjes en vriendinnetjes.
Data voor de cursus 2012-2013 zijn:
Donderdag 13 september 2012
Donderdag 27 september 2012, donderdag 11 en 25 oktober 2012, donderdag 8 en 22 november 2012, donderdag 6 en 20 december 2012
Donderdag 17 en 31 januari 2013, donderdag 14 en 28 februari 2013, donderdag 7 en 21 maart 2013, donderdag 4 en 18 april 2013, donderdag 2 , 16 en 30 mei 2013 en donderdag 13 juni 2013 (presentatie voor familie en vriendjes en vriendinnetjes).

Kosten voor de jaaropleiding zijn ¤ 240,--. Het is eventueel mogelijk dit bedrag in twee termijnen te betalen (september en januari).

De cursus wordt gegeven door mezzosopraan Monique van der Hoeven. Ze is een zeer enthousiaste, betrokken en ervaren zangdocente met een uitgebreide privé lespraktijk in Utrecht, waar zij zowel individuele als groepslessen geeft aan kinderen, tieners en volwassenen, van complete beginner tot vergevorderd amateur en beginnend professional. Ze verzorgt zang- , stem- en presentatieworkshops en heeft opera- en liedklassen voor de gevorderde amateurzanger. Samen met dramadocente Péronne Ewijk verzorgt ze de jaaropleiding “Zingend Spelen, Spelend Zingen” en in 2012 regisseerde ze een voorstelling voor amateurzangers in Bennekom. Ze is al vele jaren als zangpedagoge verbonden aan Theater Stichting Kwibus in IJsselstein en verzorgt stemcoaching bij verschillende koren en groepen, o.a. KOV Utrecht, Gemengd Koor Sursum Corda, het Stichts Mannenkoor en Gitaargroep Akkoord.
Als zangsoliste werkt Monique veel samen met met koren en orkesten. Haar repertoire omvat opera, oratorium, cantates, liederen en musical. Ze is zeer actief op het gebied van kamermuziek en vormt o.a. samen met harpiste Liesbeth Vreeburg het Duo Etincelle.
Voor meer informatie: www.monicamezzo.nl
Cursus zang met spel voor kinderen (Utrecht)

Contactgegevens

monicamezzo@planet.nl