Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*
Ga terug naar het zoekformulier

Groepscursus zang Utrecht

Type privé-/ groepsles
Vervaldatum 0-0-0000
Docent Monique van der Hoeven
Prijs € 140.00 per cursus
Disciplines Presenteren, Zang (klassiek
Niveaus Beginnend, Gevorderd
Lokatie Utrecht

 

Inhoud

Met ingang van maandag 27 augustus start een nieuwe serie groepslessen. Op dit moment zijn er nog een paar plaatsen beschikbaar voor deze lessenserie. In deze lessen wordt in een kleine groep gewerkt aan zangtechniek (adem, houding, articulatie, resonantie, etc.), podiumpresentatie, plezier en gemak in zingen, samenzang (meerstemmig zingen en canons) en solozang. Er wordt gewerkt aan de hand van oefeningen en liederen. Ook eigen keuze van repertoire kan ingebracht worden. De groepen worden bewust klein gehouden, om ook persoonlijke aandacht te kunnen geven. Elke groep bestaat uit maximaal 6 personen.
Voor wie
De groepslessen zijn bedoeld voor iedereen die meer wil leren over of iets wil overwinnen met zijn/haar eigen stem, presentatie, stemgebruik, samenzingen, solozingen, zangtechniek, kortom alles wat met zingen te maken heeft. De lessen zijn ook heel geschikt voor koorzangers, omdat het prettig is wat meer over de eigen zangstem te leren, naast het zingen in een grote groep. Iedere stem is uniek, ieder mens is uniek, er is ruimte om daar aandacht aan te besteden.
Waar en wanneer
Een serie groepslessen bestaat uit 8 lessen op de maandagavond, meestal om de 14 dagen, van 19.30 tot 20.30 uur. De lessen vinden plaats in Utrecht, in Tuinhuis Het Groene Dak (Voordorp).
De data voor deze lessenserie zijn: (*)
maandag 27 augustus
maandag 3 september
maandag 1 oktober
maandag 15 oktober
maandag 29 oktober
maandag 12 november
maandag 26 november
maandag 10 december
(* de les van maandag 17 september vervalt omdat ik in Frankrijk een liederencursus geef die week)
In overleg kan de laatste les een presentatie worden, dat hangt af van de voorkeur van de groep.
Aanmelding en informatie
Voor informatie en/of aanmelding kun je contact met me opnemen via e-mail monicamezzo@planet.nl. Als een bestaande groep vol zit en er zijn weer 6 aanmeldingen, gaat een nieuwe groep van start, tijd en data in overleg. Kosten voor de serie van 8 lessen zijn ¤ 140,-- (inclusief 19% BTW).
De cursus wordt gegeven door mezzosopraan Monique van der Hoeven. Ze is een zeer enthousiaste, betrokken en ervaren zangdocente met een uitgebreide privé lespraktijk in Utrecht, waar zij zowel individuele als groepslessen geeft. Ze verzorgt zang- , stem- en presentatieworkshops en heeft opera- en liedklassen voor de gevorderde amateurzanger. Samen met dirigent Kees Doevendans leidt ze een liederencursus voor vergevorderde amateurs in Zuid Frankrijk (Chamaret Chantant). In 2012 regisseerde ze een kleine operaproductie voor amateurzangers. Al vele jaren is ze als zangpedagoge verbonden aan Theater Stichting Kwibus in IJsselstein en geeft ze stemvormingscursussen bij verschillende koren, o.a. KOV Utrecht, Gemengd Koor Sursum Corda, het Stichts Mannenkoor en Gitaargroep Akkoord.
Haar missie is: mensen inspireren zichzelf steeds verder te bevrijden van de angst om te zingen en zo het plezier in zingen te bevorderen. Elke stem die vrij klinkt is prachtig. Techniek is daarbij een heel mooi middel, maar nooit een doel!
Voor meer informatie: www.monicamezzo.nl

Groepscursus zang Utrecht

Contactgegevens

monicamezzo@planet.nl