Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*
Ga terug naar het zoekformulier

Musicalweek / Workshop

Type cursus/workshop
Vervaldatum 0-0-0000
Docent Kevin van der Leeuw, Sebastiaan Smits, Jessica Fuc
Prijs € 300.00
Disciplines onbekend
Niveaus Beginnend, Gevorderd, Professioneel, Semi-gevorderd
Lokatie Zoetermeer

 

Inhoud

Wil je kwaliteiten op zang-, dans- en spelgebied verbeteren? Sta je onzeker op het podium? Heb je weinig zelfvertrouwen tijdens audities? Wil je naast ensemblerollen doorgroeien naar grotere rollen? Dan kun je nu een week intensieve musicaltraining volgen in Zoetermeer, volgens unieke lesmethodes.

Tijdens deze musicalweek krijg je les van drie ervaren docenten. De lessen zijn met name gericht op het verbeteren van je zang en je acteerprestaties. Je leert musicalnummers beter te interpreteren en krijgt de theoretische en praktische hulpmiddelen om zang- en acteertechnisch je doelen te bereiken. De lessen worden gegeven volgens het Acteerschema en de Complete Vocal Technique. Beide systemen stellen je in staat om de uitvoering van een lied te geven, zoals jij die wilt. Uniek aan deze musicalweek is dat de docenten als enigen in Nederland zowel het Acteerschema als Complete Vocal Technique beheersen. Dat betekent dat ze als geen ander de combinatie van zingen en acteren aan kunnen leren.

Complete Vocal Technique
CVT is een zangtechniek ontwikkeld door de Deense zangpedagoge Cathrine Sadolin. Zij heeft een systeem voor het gebruik van de stem ontdekt dat tot voor kort onbekend was. Ze heeft gedurende 20 jaar intensief onderzoek verzameld en ontwikkelde technieken voor alle zangstijlen. Pop, rock, blues, jazz, musical, opera etc.
Resultaten worden snel bereikt omdat de technieken erg concreet zijn en meteen werken. Het gaat in tegen oude mythen - het is mogelijk om ALLE geluiden te produceren op een gezonde manier.

Het Acteerschema
Het Acteerschema is een nieuwe beschrijving van de techniek van het acteren, ontwikkeld door Sebastiaan Smits. Het Acteerschema is geschikt voor het werken met jongeren, amateurs, studenten en professionals en behandelt alle acteerstijlen. Alle vormen van acteren zijn te beschrijven in vijf basiselementen. Deze vijf elementen zijn altijd aanwezig wanneer er geacteerd wordt. Is een van de elementen uit balans, dan raken ook de anderen verstoord. Het Acteerschema leert de balans tussen de elementen te herkennen en te herstellen, waarmee de gekozen emotie beter weergegeven kan worden.

De docenten

De lessen worden gegeven door Sebastiaan Smits, Kevin van der Leeuw en Jessica Fuchs.

Sebastiaan Smits schreef en regisseerde meer dan 50 musical- en toneelvoorstellingen, waaronder de musicals Macbeth, Jack the Ripper en The Secret Garden. Hij is vijftien jaar actief als dramadocent bij verschillende groepen en scholen. Drie jaar geleden ontwikkelde hij het Acteerschema als antwoord op de vele vragen van leerlingen. Op musicalgebied werkte hij onder meer samen met vocal coach Harry Koning, musicalsterren Jeroen Phaff, Paul Vaes en Marleen van der Loo en met studenten van het Conservatorium Rotterdam. Hij volgde zanglessen bij Ella Dijkhuizen en volgde de workshop CVT van Cathrine Sadolin. Deze zomer werd hij verder opgeleid in CVT door Kaare Th?sen en Maria Sita Simonsen van het Complete Vocal Institute in Kopenhagen tijdens de CVT Summercourse.

Kevin van der Leeuw speelde in talloze musical- en toneelvoorstellingen, waaronder de hoofdrol in de nieuwe Nederlandse musical De Vliegende Hollander. Hij is de vocal coach van het Warm Water Jeugdtheater in Zoetermeer. Hij werd door Sebastiaan Smits opgeleid in het Acteerschema en volgde zanglessen bij Ella Dijkhuizen. Vervolgens volgde hij de workshop CVT van Cathrine Sadolin en kreeg verdere lessen van Eva Wilms. Hij volgde Summercourse CVT en volgt momenteel de “1 year Singers Course” van het Complete Vocal Institute. Tevens zal hij aankomend seizoen te zien zijn in de musical “Camille Claudel”

Jessica Fuchs volgde lessen klassiek ballet en jazzdans bij verschillende docenten. Ze speelde talloze rollen in verschillende musicals, waaronder De Vliegende Hollander, Jack the Ripper en Oliver! Ze volgde zanglessen bij Willy Caron en daarna CVT-lessen bij Cathrine Sadolin, Eva Wilms en volgde de Summercourse CVT van het Complete Vocal Institute. Ze volgde spellessen bij Jeugdtheater Zuidholland en bij Sebastiaan Smits. Tevens volgde ze de workshop Acteerschema voor docenten. Ze is als dramadocent en choreografe verbonden aan het Warm Water Jeugdtheater. Tevens zal zij aankomend seizoen te zien zijn in de musical “Camille Claudel”

Wanneer
De Musicalweek vindt plaats van maandag 22 t/m vrijdag 26 Oktober 2007. De lessen zijn iedere dag van 10.00 tot 17.00 uur.

Waar
De lessen vinden plaats in Zoetermeer, in het repetitiegebouw Akeleituin. De afsluitende presentatie en repetities hiervoor vinden plaats in het Kwadrant Theater. Voor meer informatie over hotels in Zoetermeer en omgeving zie http://www.zoetermeerhotels.com.

Doelgroep
De musicalweek is bedoeld voor amateurs, studenten en professionals die zichzelf op musicalgebied willen verbeteren. Voorwaarde is dat je de nodige optreedervaring en lessen gehad hebt. Alleen meerderjarige cursisten (18+) worden tot de cursus toegelaten.

Opbouw van de lessen
De lessen bestaan uit een theoretisch deel, praktische oefeningen en individueel werken aan repertoire. Aan bod komen onder meer de vijf elementen van het Acteerschema, de interpretatie van musicalsongs, de basisprincipes van zingen volgens CVT, de stemfuncties volgens CVT, stemeffecten, conditietraining voor dans, choreografie en beweging. De theorie en praktische oefeningen worden in gezamenlijke lessen gevolgd, waarna er met iedere cursist individueel gewerkt wordt aan het gekozen repertoire. Gezamenlijk wordt er een choreografie ingestudeerd. Er wordt gewerkt met groepen van maximaal 15 personen, zodat iedere cursist genoeg individuele aandacht krijgt om zich te ontplooien. De resultaten van de week worden gepresenteerd op een eindpresentatie op vrijdagavond 22 februari in het Kwadrant Theater. Deze presentatie is vrij toegankelijk.

Kosten
De kosten voor de Musicalweek bedragen € 300,- inclusief BTW. Lunch en eventuele overnachtingen dienen cursisten zelf te bekostigen.

Contactgegevens

Opgave en meer informatie
e-mail naar baud@greg-baud.nl. Je kunt dit adres ook gebruiken voor het aanvragen van meer informatie of kijk op www.kwadranttheateropleidingen.nl . Telefonisch informatie vragen kan via 06-55798428.