Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Hoofdrollen voor Gaia Aikman en Naidjim Severina in Disney's AIDA
Vernieuwde musical AIDA beleeft wereldpremičre in AFAS Circustheater Scheveningen

De vernieuwde en geactualiseerde musical AIDA van Elton John en Tim Rice beleeft 23 april 2023 zijn wereldpremičre in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Vandaag maken Stage Entertainment Nederland en Disney Theatrical Productions bekend dat Gaia Aikman (The Lion King, TINA - De Tina Turner Musical) en Naidjim Severina (The Lion King, Kinky Boots) de hoofdrollen spelen in de productie, die exclusief in het AFAS Circustheater Scheveningen te zien zal zijn. Later vandaag wordt bekendgemaakt wie de rol van Amneris gaat spelen.

De vernieuwde versie van AIDA verschilt op een aantal vlakken van de versie die van 2001 tot en met 2003 in ons land te zien was en destijds 1,2 miljoen bezoekers trok. Gebleven zijn vanzelfsprekend de iconische muziek en liedteksten van Sir Elton John (The Lion King, Billy Elliot) en Tim Rice (Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Jesus Christ Superstar, Evita), maar het creatieve team onder leiding van regisseuse Schele Williams heeft de musical van een eigentijds karakter voorzien zonder de kwaliteit van de originele versie teniet te doen.

Het verhaal van AIDA blijft, ook in de hernieuwde versie, volledig overeind. Het is het meeslepende, noodlottige verhaal van twee geliefden uit vijandige volkeren die worden verscheurd tussen tegenstrijdige loyaliteit aan hun land én aan elkaar. Een liefdesgeschiedenis tegen het decor van een met nationalisme doordrenkte natie die een ander land binnenvalt om haar rijk uit te breiden.  

De muziek in AIDA behoort tot de meest iconische uit de musicalhistorie. De samenwerking tussen Elton John en Tim Rice, die zich lieten inspireren door de gelijknamige opera uit 1871 van de grote Italiaanse componist Giuseppe Verdi, leidde tot een reeks liedjes die ook in de Nederlandse vertaling prachtig klinken en hun grote zeggingskracht behouden: 'Ergens in de sterren', 'Te ver gegaan', 'Gezegend Nubie', 'Vergeet hem'. AIDA werd destijds in twintig landen in veertien talen opgevoerd en staat op de bucketlist van een compleet nieuwe generatie musicalliefhebbers die in 2023 in het AFAS Circustheater hun hart kunnen ophalen. 

Gaia Aikman speelt de rol van Aida en Naidjim Severina kruipt in de huid van Radames. "Ik kan het nu eindelijk hardop zeggen: Ik ben Aida!", zegt Gaia Aikman. "Het is niet in woorden te omschrijven hoe blij ik ben dat ik deze rol ga spelen! Als een vrouw van kleur heeft deze rol altijd hoog op mijn lijstje gestaan. Dit gaat iets heel bijzonders worden!"

Stage Entertainment maakt in een later stadium bekend wie de rollen van Mereb (de Nubische bediende van Radames), Zoser (vader van Radames en hoogste Egyptische minister) en Kandake (de krijgskoningin van Nubië) invullen
Terug...