Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Boef, Cho en Bryan MG treden op tijdens FunX Music Awards
FunX Music Awards worden op donderdag 18 november uitgereikt in AFAS Live in AmsterdamDe FunX Music Awards, de belangrijkste muziekprijzen van jong Nederland, worden op donderdag 18 november uitgereikt. Na vorige edities in de Melkweg en Paradiso vindt de awardshow in AFAS Live in Amsterdam plaats. Dit jaar mťt live publiek dat zich kan verheugen op optredens van niemand minder dan Boef, Cho en Bryan MG. Wie erbij wil zijn kan terecht op http://funx.nl/awards.

De achtste editie van de FunX Music Awards is live te volgen op FunX en FunX.nl. De grootste FunX-artiesten zijn aanwezig en er zijn optredens van onder anderen Boef, Cho en Bryan MC. Meer namen voor de line-up worden binnenkort bekendgemaakt. Publiek dat aanwezig wil zijn bij de uitreiking van de belangrijkste muziekprijzen kan kaarten winnen op de radio, via de website en via de FunX-socials. Wie verzekerd wil zijn van een plek in de AFAS Live vindt meer informatie op http://FunX.nl/awards

Stemmen vanaf 1 november
De belangrijkste muziekprijzen van jong Nederland worden uitgereikt in de twaalf categorieŽn: Artist of the Year Male, Artist of the Year Female, Best Video, Next Best, Best Song, Best Singer, Best producer, Best Group, Best DJ, Best MC en Best Album. Vanaf maandag 1 november kan het publiek stemmen op deze categorieŽn via http://funx.nl/awards. Vorig jaar waren Boef en Numidia de grote winnaars, waar beiden de award voor respectievelijk Artist of the Year Male en Artist of the Year Female achter hun naam konden schrijven. Ook sleepten ze de award voor Best Song in de wacht met hun nummer 'Tout Est Bon'. 

Maatschappelijke thema's 
De FunX Music Awards zijn meer dan het uitreiken van de belangrijkste muziekprijzen van jong Nederland: de awardshow biedt tevens een podium voor maatschappelijke themaís waar FunX zich gedurende het hele jaar mee bezighoudt. FunX maakte in de awardshow een statement tegen zinloos geweld, deed een oproep voor female empowerment en gaf opnieuw podium aan de Black Lives Matter-beweging, alle drie belangrijke onderwerpen voor het jongerenplatform, waar al op verschillende manieren door FunX en het FunX-publiek aandacht aan is besteed. Vanwege zijn rol in de strijd tegen racisme ontving Akwasi de FunX Power Award. Deze award wordt ook dit jaar uitgereikt aan iemand die een belangrijke maatschappelijke bijdrage heeft geleverd aan de FunX-doelgroep.

Over FunX Music Awards
De FunX Music Awards zijn de belangrijkste muziekprijzen van jong Nederland voor de beste MC's, zangers, djís en groepen van eigen bodem. De winnaars worden bepaald door het publiek van NPO FunX. Drie weken lang stemmen zij op hun favoriete artiesten op FunX.nl. Tijdens de awardshow worden prijzen uitgereikt in verschillende categorieŽn waaronder: Artist Of The Year, Best Song en Next Best. Voor meer informatie: http://Funx.nl/awards.
Terug...