Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Nederland staat op tegen kanker in het teken van de toekomst
Nederland staat op tegen kanker staat dit jaar in het teken van de toekomst. De live tv-uitzending wordt uitgezonden vanuit het Spoorwegmuseum in Utrecht en voor een deel vanuit een rijdende trein. De trein staat symbool voor het feit dat we na een uitdagend coronajaar met vertragingen de blik weer op de toekomst richten, tegen kanker en voor het leven. De trein gaat weer harder rijden dan ooit. Nederland staat op tegen kanker wordt op woensdag 25 augustus om 20.40 uur live uitgezonden bij AVROTROS op NPO 1.

Nederland staat op
Dit jaar delen patiŽnten, wetenschappers en vele bekende Nederlanders hun persoonlijke verhaal. Zo delen Patrick en Rossanna Kluivert op een bijzondere manier de impact die kanker op hun gezin heeft en zijn er onder andere bijzondere bijdragen van Martien Meiland en Stef Bos. Douwe Bob, Edsilia Rombley en Danny Vera verzorgen de optredens tijdens deze bijzondere avond.

Frits Sissing neemt opnieuw de presentatie voor zijn rekening, na vorig jaar op het laatste moment door corona te zijn uitgevallen. "Na dit uitdagende coronajaar zet ik me graag weer in om aandacht te vragen voor de nummer 1 ziekte van Nederland. Mooi om te zien dat onbekende en bekende Nederlanders zich weer allemaal inzetten om mee te werken."

Standbeelden
Net als andere jaren worden er tijdens de show bekende levende standbeelden onthuld. Twee bekende Nederlandse vrouwen transformeren tot standbeelden van twee belangrijke namen in de geschiedenis: Koningin Wilhelmina. De oprichtster van KWF brengt een eerbetoon aan alle trouwe donateurs van KWF. Nieuw dit jaar is Florence Nightingale, grondlegger van de moderne verpleegkunde. Zij brengt een ode aan de zorg voor kankerpatiŽnten. Welke bekende Nederlandse vrouwen tot standbeeld transformeren wordt later bekendgemaakt.

Tijdens het programma staat Nederland op om aandacht te vragen voor een toekomst met meer preventie, meer onderzoek, meer genezing en een betere kwaliteit van leven tijdens en na kanker.

Nederland staat op tegen kanker, woensdag 25 augustus om 20.40 uur bij AVROTROS op NPO 1
Terug...