Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Nieuwe Nederlandse musical Checkpoint Charlie verwacht in de theaters






Goedemorgen Theaterproducties brengt vanaf januari 2023 de nieuwe Nederlandse musical Checkpoint Charlie. Na Hugo de Groot, de musical is dit de eerste reizende musicalproductie van producent Fons van Rongen. Van Rongen: "De tijd is rijp om het verhaal van de muur te vertellen, over de mensen wier leven geraakt werd door die muur. Dat was een periode waarin veel mensen verdriet ervaarden, maar sommigen vonden juist geluk. We willen het publiek laten meeleven met die gevoelens. De mozaïekvertelling die we als vorm hebben gekozen, past daar prachtig bij". 

De liedteksten van Checkpoint Charlie worden geschreven door Stef Bos, bekend van onvergetelijke hits als 'Papa' en 'Is dit nu later'. 

Bos had altijd al affiniteit met deze periode uit de geschiedenis. Dit is de eerste keer dat hij speciaal voor een musical liedteksten schrijft. Bos: "De tijd van de DDR was diffuus, dat doet iets met mensen. Het is ergens vergelijkbaar met de onduidelijke tijd waar we nu in leven. Destijds was er een fysieke muur die de mensen verdeelde, nu één die we niet kunnen zien." Naast Bos als liedtekstschrijver zullen componist Helmer Kant en regisseur Fons van Rongen hun samenwerking na Hugo de Groot, de musical voortzetten.

https://www.checkpointcharliedemusical.nl/
Terug...