Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Kabinet herbevestigt toestemming voor beperkt publiek bij Eurovisie Songfestival
Na eerder akkoord begin april heeft het kabinet herbevestigd dat het Eurovisie Songfestival beperkt publiek mag ontvangen bij de televisieshows. Na een flinke afschaling kunnen 3500 bezoekers per show worden toegelaten; ongeveer 20% van de 'normale' capaciteit van Ahoy.  

"Met 180 miljoen kijkers uit ruim 45 landen staan we als gastland straks volop in de internationale spotlights. We willen dit zorgvuldig en verantwoord doen, dus nemen we behoorlijk strenge maatregelen, met veiligheid en gezondheid voorop,"aldus Executive Producer Sietse Bakker.  

Ruim een jaar voorbereiding 
Het organiserende team bereidt zich al ruim een jaar voor om het Eurovisie Songfestival, na de afgelasting van vorig jaar, ook onder deze uitdagende omstandigheden, door te laten gaan. Zo geldt in Ahoy een uitgebreid coronaprotocol (link), dat ook van toepassing is op inreizende artiesten, hun entourage en buitenlandse pers. Het protocol is getoetst door het internationale bureau SGS, wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. 

Minder betrokkenen, geen feesten 
"Er is stevig afgeschaald in aantallen. Delegaties zijn aanzienlijk kleiner en de meeste journalisten zullen het Eurovisie Songfestival dit jaar van huis uit volgen in een online perscentrum. Door iedereen in Ahoy elke 48 uur te testen en artiesten binnen onze zogenaamde Safe Harbour te laten bewegen willen we het coronavirus zoveel mogelijk buiten de deur houden," benadrukt Bakker. In tegenstelling tot eerdere edities worden er dit jaar geen feesten gehouden. 

Fieldlab Evenementen 
Het Eurovisie Songfestival maakt onderdeel uit van het onderzoeksprogramma van Fieldlab Evenementen. Hierbij wordt onder leiding van hoofdonderzoeker Prof. Dr. Andreas Voss onderzoek gedaan door onder andere de TU Delft en BUAS. De onderzoeken kennen als centrale vraag of de maatregelen, zoals die bij de eerdere pilots zijn ingevoerd en goed zijn gebleken, ook werken bij een verhoogde capaciteit.  

Strikte regels voor publiek klik hier

Achter de hand 
Wanneer de situatie in de zorg de komende weken verder verslechtert, kan het kabinet de toestemming om publiek te ontvangen nogmaals tegen het licht houden. Sietse Bakker: "We begrijpen dat extra voorbehoud uiteraard. Voor die situatie houden we het scenario zonder publiek uiteraard achter de hand. Daarnaast blijven we in nauw contact met de gemeente, de GGD en de ziekenhuizen in de omgeving."

De beschikbare kaarten worden, zoals toegezegd, aangeboden aan alle kaarthouders van de editie van 2020. Dat zal gebeuren op zaterdag 8 mei om 12.00 uur. Zij ontvangen hierover op woensdag 5 mei een bericht. 

De halve finales van het 65ste Eurovisie Songfestival vinden plaats op 18 en 20 mei, de finale op 22 mei. Het is voor het eerste in ruim 40 jaar dat Nederland gastland is van het Eurovisie Songfestival. De organisatie is in handen van NPO, NOS en AVROTROS, in co-productie met de European Broadcasting Union en in nauwe samenwerking met gaststad Rotterdam. 

 
Terug...