Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Daniël Dekker ontvangt Marconi Oeuvre Award








De Marconi Oeuvre Award gaat dit jaar naar Daniël Dekker. In zijn radio-uitzending Lunch Lekker Met Daniël Dekker werd hij met dit nieuws verrast door Golden Earring-zanger Barry Hay en RadioRing-presentator Rob Janssen. De jury van de Marconi Awards prijst Dekker vanwege "zijn ongekend succesvolle radio-carrière, zijn herkenbare stem en eigen geluid. Een allemansvriend, met radio in zijn hart. Diep in zijn hart."

De Marconi-jury schrijft verder in haar rapport: "Daniël kwam het meest tot zijn recht in zijn 'paradepaardjes' Gouden Uren - dat hij 16 jaar maakte - en Muziekcafé, waarvoor hij bijna 15 jaar lang de presentatie voor zijn rekening nam. Gouden Uren op Radio 2 was jarenlang het best beluisterde radioprogramma van Nederland. En Muziekcafé maakte hij tot dé plek voor live muziek op de Nederlandse radio en dan met name live muziek van Nederlandse artiesten. Want zijn passie voor het Nederlands product was (en is) enorm. Nederlandstalige artiesten kregen een plek in de Gouden Uren, Nederlandse bands konden terecht in Muziekcafe en het volkse genre gaf hij een kans op NPO Sterren NL. Daarnaast zorgde hij vanaf 2013 voor het frisse geluid van onze inzendingen voor het Eurovisie Songfestival. Momenteel maakt Daniël nog steeds radio bij NPO Radio 5, dus hij is allesbehalve klaar met het schrijven van nóg meer radiogeschiedenis. Het is daarom hoog tijd dat de Oeuvre Award 2020 naar hem gaat."

In september vorig jaar maakte Daniël na ruim 30 jaar de overstap van AVROTROS (daarvoor de TROS) naar Omroep Max. Naast zijn eigen radioprogramma is hij daar eindverantwoordelijk voor de uitzendingen van NPO Radio 5 en alle bijbehorende online activiteiten.

De Marconi Oeuvre Award wordt sinds 2004 uitgereikt. Eerder ontvingen Sjors Fröhlich (2019), Willem van Kooten (2018), Adam Curry (2017) en Tineke de Nooij (2016) al de prijs. Ook maakte de jury vanmiddag de genomineerden bekend voor de Aanstormend Talent Award en de Beste Zender Award.

Genomineerden Marconi Award voor Aanstormend Talent:

Wouter Bouwman (NPO Radio 1, BNNVARA)
Natasja Gibbs (NPO Radio 1, BNNVARA)
Sophie Hijlkema (NPO 3FM, AVROTROS)

Genomineerden Marconi Award voor Beste Zender:

FunX
KINK
Q-Music

De vakjury voor de Marconi Awards bestaat voor deze editie uit: Coco Hermans (Radio 538), Niels van Baarlen (Radio Veronica), Domien Verschuuren (Qmusic), Patrick Lodiers (NPO Radio 1, BNNVARA), Corné Klijn (NPO Radio 2 & 5, AVROTROS), Sharid Alles (NPO 3FM), Mireille van Ark (BNR Nieuwsradio), Michiel Veenstra (KINK), Beitske de Jong (NPO Radio 4, KRO-NCRV) en Wibo Dijksma (juryvoorzitter).

De Marconi Awards worden op donderdag 28 januari uitgereikt tijdens het RadioGala van het Jaar, georganiseerd door AVROTROS. Naast de Marconi Awards worden er tijdens het RadioGala van het Jaar ook publieksprijzen uitgereikt, waaronder de prestigieuze Gouden RadioRing en de nieuwe prijs: de Gouden Podcast. Luisteraars kunnen tot 15 januari via RadioRing.nl stemmen op hun favoriete radioprogramma, radiopresentatrice, radiopresentator en podcast.

Het Gouden RadioRing Gala, donderdag 28 januari om 20.00 uur live te volgen via het YouTube-kanaal van AVROTROS
Terug...