Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Premièreverslag Goodbye, Norma Jeane: de laatste nacht van Marilyn Monroe
Foto's: Barbara van ReijmersdalGoodbye, Norma Jeane: de laatste nacht van Marilyn Monroe, ging gisteravond, 10 februari, in première in de Goudse Schouwburg in Gouda. Want wat gebeurde er nou die laatste nacht? Dat weet niemand, of misschien toch wel?

Journalist Henri Mortenson (Soy Kroon), belt aan bij Jane Edwards (Ellen Pieters) en Henri weet het zeker: dit is Norma Jeane Baker, ooit bekend als Marilyn Monroe (Birigitte Heitzer), waarvan de wereld niet beter weet dan dat zij 22 jaar eerder is overleden. Dit is ook meteen het begin van de voorstelling. Jane laat de journalist verbijsterd binnen. Ze is bang dat haar geheim bekend zal worden en doet er alles aan om hem te overtuigen het verhaal niet te publiceren.

Het verleden wordt opgerakeld waarin Brigitte door de voorstelling heen een fantastische Marilyn neerzet. Je leeft met haar mee door haar pieken en dalen, roem en eenzaamheid.
Deze drie mensen dragen de voorstelling en de wisselwerking tussen Ellen en Brigitte, de 'oudere' en 'jongere' Marilyn samen met de 'jonge en ambitieuze' journalist Soy is enorm goed. Ellen en Soy veranderen zo nu en dan ook van rol (zonder hierover al te veel te verklappen). Dit is totaal niet storend of afleidend en werkt eigenlijk heel goed. Dit is natuurlijk mede te danken aan het creatieve team van De Theater BV en zeker ook aan Soy en aan Ellen. Soy laat aan ons weten dat dit precies is waar hij hard aan heeft gewerkt: "Het is best eng wat wij hier met zijn drieën staan te doen en ook heel kwetsbaar. Ik heb er hard aan gewerkt en ik denk dat het goed is overgekomen". Nou Soy, dat was het zeker! En ook Brigitte is trots op haar collega: "Het is maar een verandering van een petje of een hoedje, waarop hij zegt ik ben Patrick....en hij is Patrick, hij doet dat fantastisch"! Zelf vond Brigitte het voor aanvang super spannend en doodeng, maar toen de première eenmaal begon was ze gefocust en verdween dat al snel. "Deze voorstelling beweegt heen en weer en de spanningsboog moet hoog blijven en je moet daarin mee. Ik denk dat dat vanavond zeker gelukt is en ik ben enorm trots dat ik deze rol mag spelen". 


Ook een groot compliment naar Ellen Pieters die laat weten voor aanvang heel erg nerveus te zijn geweest, maar toen de voorstelling eenmaal begon dacht: Dit gaan we gewoon doen en dat heeft ze ook gedaan! Ze laat een kwetsbare Jane Edwards zien die terugblikt naar het 'Marilyn Monroe' zijn. Haar timing is perfect en ze heeft met haar droge humor ook meerdere malen de lachers op haar hand.
Tot slot niet te vergeten de muzikale leiding in handen van Frans van Heemskerk. De combo: Frans van Heemskerk, Alex Geller en Pascal van de Velde die de musical op schitterende wijze begeleidt.
Naarmate de voorstelling vordert komen we steeds meer te weten over wat er allemaal gebeurd zou zijn in die laatste avond. Het feit dat je daarop zit te wachten en het ook echt wilt weten, of het nou waar is of niet, is wat mij betreft de kracht van de musical.

Ga deze voorstelling zeker zien en geniet! 

Klik hier voor de trailer.
Meer info en kaartverkoop: https://www.marilynmusical.nl/


Susan

 
Terug...