Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Duncan Laurence wint het Eurovisie Songfestival 2019









ŠInstagram



Het is gelukt! Na 44 jaar heeft Duncan Laurence met zijn nummer Arcade ervoor gezorgd dat Nederland het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen. (De laatste keer was in 1975 met Teach-in: Dinge Dong.)

Nederland was in de finale als 12e van de totaal 26 deelnemende landen aan de beurt. Duncan liet eerder al weten totaal geen zenuwen te hebben voor de finale in Tel Aviv. Zijn optreden was dan ook ijzersterk, net als tijdens zijn optreden tijdens de tweede halve finale.

Na de stemmen van de vakjury welke voor 50% van het totaal meetelde stond Duncan op de 3e plaats met 231 punten, Noord Macedonie op de 2e plaats met 237 punten en Zweden aan kop op nummer 1 met 239 punten. Erg dicht bij elkaar dus. 
De televoting maakte in deze het verschil en uiteindelijk wint Duncan met totaal 492 punten, gevolgd door Italie met 465 punten en op nummer drie Rusland met 369 punten.

Dit alles betekent dus dat het Songfesival in 2020 naar Nederland komt en dat wij het gaan organiseren!

Kijk voor meer info op https://www.avrotros.nl/eurovisie-songfestival/home/ en op social media bij songfestival-AVROTROS en Duncan Laurence op Instagram.
En bekijk hier de Winner's Press Conference
 

Bekijk hier het optreden tijdens de finale op 18 mei 2019:

 
Terug...