Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Laura en Joel: Op naar de finale!
Zaterdagavond 9 februari om 20.30 uur op SBS 6 is het zover, de spannende finale van Sterren Dansen Op Het IJs. De drie finalisten hebben 2 maanden lang alles gegeven en de kijker beslist wie er met de felbegeerde titel en overwinning naar huis gaat. Wordt het Sterretje (Tony), met zijn danspartner Alexandra, Monsif met zijn danspartner Patti of gaat de winst naar Laura Ponticorvo en haar schaatspartner Joel. In gesprek met Laura en Joel blijkt dat het hele avontuur ontzettend zwaar maar ook dankbaar is geweest. Ook zullen we tijdens de finale de meest spectaculaire stunts en lifts gaan zien. "Als alles tijdens de repetities goed gaat zullen we tijdens de finale moeilijke en uitdagende lifts laten zien. Sommige hiervan heb ik naar mijn weten zelfs nog nooit gedaan bij Sterren Dansen Op Het Ijs", verklapt Joel.

Dankbaar voor de kritiek
Laura kreeg in het begin nogal wat kritiek te verduren, aangezien zij vroeger ook heeft geschaatst. Toch heeft ze het programma met beide handen aangepakt en heeft doorgezet. "Ik ben dit avontuur positief ingestapt. Van tevoren wist ik niet wat ik kon verwachten, welke partner ik zou krijgen en vooral niet hoe moeilijk het zou zijn. Ik kon al schaatsen maar met een partner is het zo anders en was het helemaal nieuw voor me. Toen ik begon met trainen heb ik wel eventjes gedacht 'wat is dit moeilijk...waar ben ik aan begonnen', maar als ik ergens ja tegen zeg dan ga ik ervoor". Vooral de jury verwachtte dan ook van het begin af aan veel van haar. "Achteraf bekeken is dit voor mij positief geweest. Het heeft mij ertoe gezet om het mezelf allemaal nog moeilijker te maken en hierdoor doe ik nu dingen die ik anders nooit had geleerd. Ik heb veel angsten overwonnen: ik hang in de lucht ondersteboven, met mijn hoofd naar het ijs, mijn benen in de lucht, best wel heftig allemaal hoor".

Laura moet het als vrouw in de finale opnemen tegen 2 mannen, Sterretje en Monsif. "Ik vind het helemaal te gek om tegen de mannen te strijden. We hebben allemaal ontzettend ons best gedaan en ik ben trots op beide heren. Eigenlijk ben ik nu degene die voor het vrouwenvolk staat...Kom op... we kunnen het wel! waarom moeten die mannen altijd winnen", lacht Laura. Ze zijn de fans dan ook ontzettend dankbaar. "Elke stem is belangrijk en dankzij alle fans en  iedereen die op ons heeft gestemd zijn we zover gekomen en staan we in de finale".
  Joel zien we zeker terug
Schaatspartner Joel Geleynse vliegt na de finale vrijwel direct terug naar zijn thuisland Canada. Naast het schaatsen heeft hij onlangs zijn tweede album uitgebracht onder de naam EP2. Het album bevat zelfgeschreven nummers welke zijn gebaseerd op persoonlijke gebeurtenissen uit de afgelopen 2 jaar. "Ik schrijf alles zelf en ben iemand die iets wil doen met een diepere betekenis. Ik wil de mensen iets geven wat vragen oproept en waar ze over na gaan denken. Het album bevat dan ook onder andere romantische en spritueel getinte nummers". De afgelopen paar jaar heeft Joel al meerdere op-en-neer vluchten tussen Canada en Nederland erop zitten, maar doet dit met veel plezier. "Ik ga Nederland weer missen maar ik kan één ding met zekerheid zeggen: Ik kom terug"!!
Deurtje dicht, deurtje open
Alledrie de finalisten hebben de afgelopen 8 weken bijna alleen maar ijs gezien en aanstaande zondag houdt dit op. "Ik zal denk ik even in een zwart gat belanden. Of we nu winnen of niet, als ik zondag wakker word is er geen ijsbaan meer", vertelt Laura. De reality-ster sluit echter niet uit dat ze de ijsbaan voorgoed gedag gaat zeggen. "Waar er deuren sluiten, gaan er ook weer hele mooie nieuwe open. Mocht bijvoorbeeld een bedrijf als Holiday on Ice me benaderen dan zou ik dat met alle liefde gaan doen. We wachten af wat er komen gaat".

De finale van Sterren Dansen Op Het IJs: zaterdag 9 februari om 20.30 uur bij SBS 6
 
 
Terug...