Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Het Dorp - Wim Sonneveld - op nummer 1 in Evergreen Top 1000
Het Dorp van Wim Sonneveld staat ook dit jaar op de eerste plaats van de Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5. Het is de achtste keer dat luisteraars de klassieker van Sonneveld verkiezen tot beste evergreen.

Top 5 van de Evergreen Top 1000 van 2018:

Het Dorp - Wim Sonneveld
Du - Peter Maffay
Voor Haar - Frans Halsema
Hotel California - Eagles
Bohemian Rhapsody - Queen

De bekendmaking van de Top 5 vormde vandaag de afsluiting van de Evergreen Top 1000 Stemfinaledag op NPO Radio 5. Gasten als Henry Schut, Irene Moors, Arnold Mühren en Karin Bloemen kwamen naar de studio om hun favoriete evergreen te laten horen. Luisteraars konden de hele week via www.nporadio5.nl stemmen op evergreens uit de jaren 60, 70 en 80, maar ook op recentere klassiekers.

Aftellen naar #1
De elfde editie van de Evergreen Top 1000 wordt uitgezonden van maandag 26 tot en met vrijdag 30 november, dagelijks tussen 07.00 en 20.00 uur. Het dj-team bestaat uit Jan Rietman, Jeroen van Inkel, Bert Haandrikman, Henkjan Smits, Manuëla Kemp, Hans Schiffers, Tom Herlaar en Bert Kranenbarg. In vijf dagen tellen zij af naar de nummer 1. 

Televisie
Vanaf maandag 26 november presenteren Manuëla Kemp en Henkjan Smits een week lang op NPO 1 om 16.00 uur het tv-programma NPO Radio 5 Evergreen Top 1000 (Omroep MAX). Daarin vertellen zij de verhalen achter de nummers die we bijna allemaal kunnen meezingen en zijn de mooiste videoclips te zien. 

Meer informatie over de Evergreen Top 1000 is te vinden op de website van NPO Radio 5. http://www.nporadio5.nl

NPO Radio 5
NPO Radio 5 brengt classics en evergreens in combinatie met nieuws, informatie en service. De publieke zender is voor alle luisteraars die de goede muziek van de afgelopen decennia én een prettige sfeer waarderen. NPO Radio 5 is overal in Nederland te beluisteren via de kabel (bel gratis 0800-0900500 voor kabelfrequenties), online via de livestream op de website www.nporadio5.nl, met de app van NPO Radio 5 en Digital Radio+. 
Terug...