Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Ilse DeLange ontvangt 100% NL Oeuvre Award van Marco Borsato
© 100% NL






Ilse DeLange is vandaag geëerd met een 100% NL Oeuvre Award. Dit jaar is Ilse alweer twintig jaar actief als zangeres en ter ere daarvan werd ze vandaag bekroond met de Nederlandse popprijs. Tijdens een exclusief optreden voor honderd prijswinnaars van 100% NL in Panama Amsterdam werd ze verrast door Marco Borsato, die haar de prijs overhandigde. 

Wereldklasse
“De stralende blondine is een zangeres van wereldklasse. Wat Ilse DeLange in de afgelopen twintig jaar heeft neergezet is ontzettend knap! Achttien keer platina, een eigen festival, een rol in een Amerikaanse serie, ze doet het allemaal,” vertelt Martijn Zuurveen, Station Director a.i. van 100% NL. “Als solo artieste maar ook samen met The Common Linnets weet ze iedere keer weer ijzersterke platen uit te brengen. Voor 100% NL is ze een zeer waardevolle zangeres, de prijs voor haar muzikale oeuvre is dan ook meer dan verdiend! We hopen natuurlijk ook de komende twintig jaar nog veel van haar te horen.”  

Negende keer 
De 100% NL Oeuvre Award werd dit jaar voor de negende keer uitgereikt. Onder andere Paul de Leeuw, Nick & Simon, Marco Borsato en BLØF werden al eerder bekroond met de prijs. Afgelopen jaar ging de award naar Anouk, ook zij stond op dat moment al twintig jaar op het podium. Het is een traditie dat de uitreiking van de 100% NL Oeuvre Award de aftrap is richting de 100% NL Awards. Tijdens de 10e editie van de 100% NL Awards, die in februari 2019 plaats zal vinden, worden Nederlandse artiesten bekroond voor hun bijdrage aan de beste muziek van Nederland. Tijdens de awardshow in februari zal 100% NL ook terugblikken op de uitreiking van de 100% NL Oeuvre Award aan Ilse.

Ilse zelf is natuurlijk enorm trots op deze waardering. Zo laat ze via social media weten: "Vanmiddag ben ik onwijs verrast! Ik kreeg uit handen van Marco Borsato de 100%NL oeuvre award uitgereikt!! Ik ben er ontzettend blij mee! Dank voor deze prachtige waardering!"
Terug...