Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Zes theaterprominenten in nieuwe reeks Volle Zalen
Acteur Bram van der Vlugt, zangeres Ilse DeLange, acteur Majd Mardo, cabaretière Brigitte Kaandorp, balletdanseres Igone de Jongh en zanger Peter Koelewijn staan centraal in een nieuwe reeks van Volle Zalen.

In het AVROTROS-programma portretteert Cornald Maas prominenten uit de Nederlandse podiumwereld op een belangrijk moment in hun carrière. Hij volgt de theaterpersoonlijkheden over een langere periode, is bij belangrijke (privé-)momenten en schetst zo een persoonlijk, intiem portret. Maas stelt in elke aflevering een prikkelende vraag centraal en geeft zo een frisse en unieke kijk in de belevingswereld van de artiest.

Volle Zalen: Bram van der Vlugt (9 oktober)
Bram van der Vlugt (84), bekend van rollen in succesvolle tv-series als Medisch Centrum West en Dokter Deen, staat dit seizoen in maar liefst twee voorstellingen. Van stoppen met acteren wil hij nog niks weten. In 2017 vertelde Van der Vlugt in het theater over het lot van zijn Joodse familie in de oorlog. Hij vertelt in Volle Zalen voor het eerst op tv over zijn Joodse moeder die in de oorlog naar Auschwitz werd weggevoerd. Samen met Cornald Maas bezoekt hij het gemeentearchief in Den Haag, waar hij op stuit op documenten over haar. In de Haagse wijk Bezuidenhout lopen Cornald en Bram door de straat van het ouderlijke huis van de acteur. Bram van der Vlugt was daar samen met zijn broer getuige van het 'vergisbombardement' van de Geallieerden op 3 maart 1945 en moest op de vlucht slaan.

Volle Zalen: Ilse DeLange (16 oktober)
Ilse DeLange zit twintig jaar in het vak. Cornald Maas tekent het levensverhaal van de geboren Twentse op aan de hand van haar liedjes. Met I’m not so tough brak ze in 1998 door, Miracle werd een nummer één hit en in Love Goes On bezong ze op hartverscheurende wijze de dood van haar vader. Samen met Waylon werd ze tweede op het Songfestival (2014) met Calm After the Storm. Welke ontwikkeling heeft DeLange doorgemaakt? Wat zeggen de liedjes over haarzelf? En is een doorbraak in de VS nog steeds een droom of inmiddels een obsessie?

Volle Zalen: Majd Mardo (23 oktober)
Een intiem portret van een jonge acteur die heel wat hindernissen heeft moeten nemen om te komen waar hij nu staat. Twintig jaar geleden vluchtte hij als achtjarige met zijn ouders en zus uit Syrië. Nu behoort Majd Mardo (29) tot het Internationaal Theater Amsterdam (ITA), het prestigieuze toneelgezelschap onder leiding van directeur Ivo van Hove. Momenteel staat hij samen met onder andere Hans Kesting en Ramsey Nasr op de planken in de voorstelling Een klein leven. Cornald reist met Majid naar bijzondere plekken uit zijn verleden, zoals het asielzoekerscentrum waar hij met zijn familie in het prille begin bivakkeerde.

Volle Zalen: Brigitte Kaandorp (30 oktober)
Na een sabbatical van twee en een half jaar staat Brigitte Kaandorp weer op het podium met haar fonkelnieuwe theatershow ‘Eh’. Wat is er in die periode met haar gebeurd? Heeft de rustperiode haar nieuwe inzichten gebracht? Cornald Maas volgt de cabaretière tijdens de voorbereiding van haar nieuwe voorstelling. Heeft Kaandorp nog genoeg te vertellen? Is ze ‘ouder en wijzer ‘ en is het leven daarmee nu ‘leuker en luchtiger’?

Volle Zalen: Igone de Jongh (6 november)
Hoe lang kun je doorgaan als topdanseres? Die vraag wordt steeds prangender voor Igone de Jongh (38), dit seizoen de ster in onder andere de klassieker La Dame aux Camélias, opgevoerd door Het Nationale Ballet. Cornald Maas volgt de eerste soliste tijdens haar voorbereidingen hierop. Hoe groot is de fysieke en mentale belasting voor haar? Is het applaus alle opoffering waard? En welk aandeel heeft Igone’s vriend, acteur Thijs Römer, in het succes? Een fascinerend inkijkje in de wereld van een dansfenomeen die er alles voor doet om aan de top te blijven.

Volle Zalen: Peter Koelewijn (13 november)
Peter Koelewijn (77) kan nog niet zonder de kick van het podium. Binnenkort staat hij met zijn Rockets in het theater met een mengeling van liedjes en verhalen. Cornald Maas ontmoet Koelewijn op plekken die belangrijk zijn geweest voor de zanger, zoals zijn ouderlijk huis in Eindhoven en de opnamestudio in Hilversum. Behalve als zanger was hij buitengewoon succesvol als ‘hitmaker’ voor artiesten als Bonnie St. Claire, Willeke Alberti, Nico Haak en Helmut Lotti. Hoe kijkt Koelewijn terug op zijn artiestenloopbaan? En heeft hij nog iets te bewijzen?

Volle Zalen
Vanaf 9 oktober
20.25 uur - NPO 2
Terug...