Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

De strijd tussen de Lage Landen barst los in 'Holland-België'
In het RTL 4-programma ‘Holland-België’, waarin Nederlanders de strijd aangaan met de Belgen, komen alle vooroordelen en verschillen die er zijn tussen de Lage Landen aan bod. Wat weten de teams van elkaars landen en vooral, waar blinken ze zelf in uit? Welk team mag zich koning van de Lage Landen noemen? Onder leiding van Ruben Nicolai trekt het Nederlandse team ten strijde tegen het Belgische team van Louis Talpe. De scheidslijn wordt goed bewaakt door presentator Art Rooijakkers en Vlaamse acteur en presentator Jonas van Geel. Samen presenteren zij de komische comedyquiz die vanaf zaterdag 6 oktober wekelijks om 21.30 uur te zien is bij RTL 4.

In de eerste aflevering van 'Holland-België' wordt Ruben Nicolai, kapitein van het Nederlandse schip, in deze sportieve oorlog gesterkt door presentatrice Gwen van Poorten en caberatier Martijn Koning. Het Belgische team bestaat uit teamcaptain Louis Talpe, acteur Guga Baúl en zanger Koen Wauters. In de overige afleveringen nemen onder anderen Katja Schuurman, Georgina Verbaan, Najib Amhali en Jeroen van Koningsbrugge deel aan het programma.

‘Holland-België’ wordt het eerste programma van presentator Art Rooijakkers bij RTL. “Mijn eerste klus voor RTL is er één waar ik vrolijk van word. Ik ben op steenworp afstand van de grens van België geboren, ging vroeger met mijn ouders en oma op zondag ‘op café’ in Vlaanderen en luister tegenwoordig bijna elke dag naar studio Brussel. Maar voordat iedereen denkt dat ik een reserve-Belg ben en onze zuiderburen ga laten winnen; hup Holland hup! Want als ik ergens een hekel aan heb, dan is het verliezen. Dus we gaan die koddige Belgen eens flink te grazen nemen!”, aldus Art Rooijakkers. Voor presentator Jonas van Geel is het niet zijn eerste keer, want hij gaat voor de tweede keer de strijd aan met de Nederlanders in ‘Holland-België’.

‘Holland-België’ wordt geproduceerd door Pilot Studio. Het programma is vanaf 6 oktober elke zaterdag te zien om 21.30 uur bij RTL 4.
Terug...