Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

John van den Heuvel spoort ontvoerde kinderen op in nieuw seizoen ‘Ontvoerd’
Voor het vijfde achtereenvolgende jaar zet John van den Heuvel zich in voor het lot van naar het buitenland ontvoerde kinderen. In een gloednieuw seizoen van ‘Ontvoerd’ is zijn doel opnieuw om deze kinderen te herenigen met hun in Nederland achtergebleven ouders. Vanaf dinsdag 4 september staat iedere week een nieuwe zoektocht van John en zijn team centraal bij RTL 4 om 21.30 uur.

Dit seizoen blijkt de hulp van John meer dan ooit nodig. Ook al hebben ouders een gunstig vonnis in het buitenland, dan nog lopen ze ertegenaan dat het vonnis moeilijk of niet uitvoerbaar is. Je kunt al jaren in je recht staan, maar nog steeds met lege handen staan...

Eerste afleveringen
In de eerste aflevering staat de naar Turkije ontvoerde Mert centraal. Terwijl de relatie tussen Turkije en Nederland flink bekoeld is, reist John toch met zijn team af naar Turkije om te zoeken naar Mert. Zijn vader, die het jongetje ontvoerd heeft, staat internationaal gesignaleerd en heeft geen gezag over het kind, maar de vraag is wat dat waard is in het Turkije van nu.

In de volgende afleveringen reist John met zijn team onder andere naar Nigeria, Peru en India. De vader van Valentino bracht hem vijf jaar geleden niet terug na een vakantie. Het is een riskante onderneming, dus worden John en zijn team tijdens de zoektocht begeleid door zwaar bewapende beveiligers. Uiteindelijk vinden ze de vader in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja, maar loopt het vlak voor de hereniging helemaal mis als hun eigen chauffeurs de zaak verraden.

Insiya
De schrijnendste zaak dit seizoen is die van het meisje Insiya. Al bijna twee jaar geleden werd ze door handlangers van haar vader ontvoerd naar India. Inmiddels heeft de zaak landelijke bekendheid gekregen door de inspanningen van John en zijn team en vooral ook moeder Nadia, die als een leeuwin vecht voor haar dochter. In deze aflevering reizen John en zijn team af naar de Indiase metropool Mumbai. In deze stad van 18 miljoen inwoners weten ze uiteindelijk de vader te vinden. Vanuit Nederland probeert zelfs premier Rutte te bemiddelen in de zaak, maar de vader staat helaas geen enkel contact toe tussen Nadia en haar dochter.

Ontvoerd: 4 september 2018 21:30 uur
Terug...