Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

So You Think You Can Sing draait om trots, ego, inzicht én talent
Foto: Talpa tv


In So You Think You Can Sing moeten de kandidaten naast zangtalent, vooral beschikken over een grote dosis realiteitszin én een heleboel overtuigingskracht. Het nieuwe programma, dat vanaf dinsdag 17 april te zien is bij SBS6, is geen talentenjacht, maar een spel voor mensen die vinden dat ze goed kunnen zingen. So You Think You Can Sing wordt gepresenteerd door André Hazes en in de jury zitten Glennis Grace, Giel Beelen en Tony van de Berkt.

In elke aflevering treden telkens drie zangtalenten na elkaar op. Na deze optredens worden de zangers door de jury beoordeeld. Deze uitslag blijft nog even geheim totdat de kandidaten, in onderling overleg, ook hebben ingeschat op welke plek ze komen volgens de ranking van de jury. Dit moeten ze zo snel mogelijk doen, want een grote klok met 10.000 euro op de teller telt in een rap tempo af naar nul. Hoe eerder ze tot een unanieme beslissing komen, hoe hoger het bedrag is dat ze kunnen verdienen. Wie durft toe te geven dat hij minder was dan de rest en zet zichzelf op drie? En wie is er juist van overtuigd dat hij op één moet staan? Pas wanneer de talenten tot een unanieme top 3 zijn gekomen, stoppen zij de klok. Ranken ze zichzelf hetzelfde als de jury? Dan wordt het resterende geld verdeeld onder de drie kandidaten. Hebben ze het mis, dan winnen ze niets.

Finale
Degene die door de jury op nummer één is gezet, gaat door naar de finale. In deze finale nemen de drie battle-winnaars van die aflevering het tegen elkaar op en er staat er dit keer maar liefst 25.000 euro op de klok. Zitten de finalisten op dezelfde lijn als de jury en weten ze een groot bedrag binnen te slepen? Of gaan ze met lege handen naar huis?

So You Think You Can Sing wordt geproduceerd door Talpa Producties.
Uitzending: SBS6, wekelijks vanaf dinsdag 17 april 21.30 – 22.30 uur.
Terug...