Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

The African Mamas: een waar en swingend eerbetoon aan Miriam Makeba
Foto's: Wim Lanser


The African Mamas brengt u in de muzikale sfeer van Afrika. Leoni Jansen brengt samen met een 5-koppige band en 8 zangeressen een ode aan de Afrikaanse zangers Miriam Makeba. Zij werd de mama van Afrika genoemd doordat zij de 1ste Afrikaanse zangeres was die de Afrikaanse muziek de wereld in bracht en zij ook jaren heeft gestreden tegen de apartheid in Afrika. Miriam Makeba werd 30 jaar lang verbannen uit haar thuisland en ondertussen maakte zij wel roem in Amerika met haar zangkunst. Ze heeft vele grote namen mogen ontmoeten en muzikale samenwerking was er met o.a. Harry Belafonte en Paul Simon. 

Alle kanten van haar kleurrijke bestaan komen in deze voorstelling aan bod zoals haar 5 huwelijken, het overlijden van haar moeder, kleinkind en haar enige dochter. En en ander prachtig omlijst door de verhalen, muziek en liedjes door Leonie Jansen en de 8 African Mamas (Bekijk promo hieronder).

In november 2008 gaf Miriam Makeba een concert in Paradiso in Amsterdam en 2 dagen later overlijdt zij 'in het harnas' op 76-jarige leeftijd in Itali. 
Zij wordt nog altijd herinnerd als de vrouw die de Afrikaanse muziek de wereld in stuurde. 

Het concert heet dan ook niet voor niets:  Siyabonga Makeba oftewel 'Dankjewel Miriam Makeba!!!'  De voorstelling African Mamas is nog te zien en te boeken tot en met 20 mei in diverse theaters in Nederland.
Voor meer informatie: https://www.wereldtheater.com/voorstelling/the-african-mamas 
Terug...