Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Online platform ‘De Wereldwijven’ vanaf vandaag live
Ruim vijftig Nederlandstalige vrouwen schrijven en informeren vanuit alle uithoeken van de wereld. Dit unieke netwerk, wonend en werkend in het buitenland, wil door middel van ‘storytelling’ een verschil maken voor vrouwen en meisjes wereldwijd. De Wereldwijven prikkelen de bezoekers door hun verhalen en video’s, zetten aan het denken en brengen vrouwen in beweging. Eén inspirerend verhaal per dag kan al voldoende zijn om impact te hebben.

Internationaal platform
De Wereldwijven vormen een community van vrouwelijke ‘correspondenten’ met een hart voor de wereld en extra aandacht voor de positie van meisjes en vrouwen. Hun verhalen komen uit Liberia, via Myanmar tot de Verenigde Staten. Zij belichten vanuit persoonlijk perspectief maatschappelijke thema’s, leggen de vinger op de zere plek of spiegelen lokale onderwerpen aan de westerse wereld. Actualiteit, ervaringsverhalen over het leven in een andere cultuur, verhalen over heldinnen, het komt allemaal aan bod. http://Dewereldwijven.com is een platform waar persoonlijke, ontroerende, avontuurlijke en soms schrijnende verhalen van vrouwen en meisjes een podium krijgen.

Voor wie
DeWereldwijven.com is er voor iedereen die nieuwsgierig en maatschappelijk bewust is. Voor lezers met een internationale blik die zich laten inspireren door unieke, inspirerende achtergrondverhalen vanuit de hele wereld. Voor mensen die het prettig vinden om over onderwerpen te lezen die tot nadenken en zelfreflectie leiden. Mensen die net als onze zakelijke partners hart hebben voor de wereld en graag een verschil maken.

Achtergrond
U herkent De Wereldwijven wellicht. Het merendeel schreef als wereldwijf van 2013 tot 2016 voor http://Lindanieuws.nl. In mei 2017 gaven zij het boek uit: ‘Wereldwijven, 27 portretten van grensverleggende vrouwen’. Toenmalig minister Lilianne Ploumen schreef het voorwoord. De royalty's worden gedoneerd aan SheDecides.

?Sociale partners
De Wereldwijven delen de verhalen van MamaCash, SheDecides, Action Aid en Plan Nederland en werken nauw samen met allerlei sociale ondernemingen zoals ‘A Beautiful Story’ en ‘Return to Sender’.
Terug...