Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

WK kwalificatiewedstrijd Oranje Leeuwinnen op 10 april live bij SBS9
De Oranje Leeuwinnen zijn volop in de race voor het WK in 2019 in Frankrijk. Op dinsdag 10 april speelt de nationale vrouwenselectie in Dublin de kwalificatiewedstrijd tegen Ierland. Dit duel is live te volgen bij SBS9.

In totaal nemen 24 landen deel aan het WK in 2019, waarbij thuisland Frankrijk al zeker is van deelname. Voor de overige 46 Europese landenteams zijn nog acht startplaatsen te winnen in een kwalificatiereeks. Nederland is hiervoor ingedeeld in een poule met Noorwegen, Ierland, Slowakije en Noord-Ierland.

In 2015 kwalificeerden de Oranje Leeuwinnen zich voor het eerst voor een WK vrouwenvoetbal. Het absolute hoogtepunt van het Nederlandse damesvoetbalteam vond in 2017 plaats, toen het EK vrouwenvoetbal werd gewonnen.

Gebruikelijk worden de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen door Veronica uitgezonden, zoals Nederland – Noord-Ierland op 6 april. Op dinsdag 10 april vinden echter ook de returns plaats van de kwartfinales van de UEFA Champions League, die ook bij Veronica te zien zijn. Daarom is besloten dat Ierland – Nederland live te volgen is bij SBS9, zodat alle voetballiefhebbers aan hun trekken komen.

SBS9 is bij Ziggo op kanaal 19 en bij KPN op kanaal 34 te zien.
Uitzending: SBS9, dinsdag 10 april vanaf 19.40 uur.
Terug...