Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Frans Timmermans sluit het Glazen Huis
Frans Timmermans, 1e vicevoorzitter van de Europese Commissie, sluit maandag 18 december de deur achter 3FM-dj’s Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn. Met een druk op de knop draaien de dj’s het Glazen Huis in, dat dit jaar op het Marktplein in Apeldoorn staat. Na dit feestelijke startmoment vraagt Frans Timmermans de eerste plaat aan en schuift de eerste donatie door de welbekende brievenbus van het Glazen Huis. Na dat moment is 3FM Serious Request officieel begonnen. Van 18 tot en met 24 december voert NPO 3FM actie om verscheurde families in conflict- en rampgebieden weer samen te brengen.

André Hazes 5e slaapgast
André Hazes verruilt zijn bed onder de rook van Rotterdam voor een nacht in het Glazen Huis. Dat maakte Glazen Huis-bewoonster Angelique Houtveen zojuist bekend op NPO 3FM. In de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 december vergezelt de zanger de 3FM-dj’s Domien Verschuuren, Sander Hoogendoorn en Angelique Houtveen op het Marktplein in Apeldoorn.

Tijdens zijn verblijf van 12 uur eet de zanger niets en zamelt hij geld in voor het Rode Kruis. André kijkt uit naar zijn nacht in het huis: 
“Ik wil ook echt wel lol gaan maken in het Glazen Huis, dat kun je wel aan mij overlaten! Maar daarnaast ben ik er natuurlijk ook om geld op te halen voor deze stille ramp. Nu ik zelf vader ben, weet ik dat mijn gezin het allerbelangrijkste in mijn leven is. Als ik er aan denk dat kinderen en ouders noodgedwongen gescheiden zijn van elkaar, dan draait mijn maag om. Deze kinderen en ouders moeten zo snel mogelijk bij elkaar gebracht worden.”
Ook Marieke Elsinga (20 op 21 december), Jan Kooijman (21 op 22 december), Robert ten Brink (22 op 23 december) en Kraantje Pappie (23 op 24 december) blijven slapen tijdens 3FM Serious Request.

Stille ramp: breng ze weer samen
Wereldwijd zijn meer dan 4 miljoen mensen op zoek naar hun dierbaren. Vooral in conflict- en rampgebieden als Nigeria, Congo en Nepal leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers en zussen. Met de opbrengst kan het Rode Kruis vermiste kinderen en familieleden opsporen, het contact herstellen en hen in bijzondere gevallen thuis brengen.

3FM Serious Request
Van maandag 18 tot en met zondag 24 december 2017 komt Nederland in actie tijdens de jaarlijkse inzameling van NPO 3FM. Vanuit het Glazen Huis draaien de dj’s de tracks die het publiek tegen betaling aanvraagt. Tot en met Kerstavond maken de dj’s 24/7 live radio en televisie, zijn ze continu online en volgen ze inzamelingsacties en actievoerders op de voet. En dat op een lege maag. Alle overige 3FM dj’s, bands, artiesten, luisteraars en bezoekers op het plein geven de jocks de energie die ze zo hard nodig hebben.

Sinds de allereerste editie in 2004 zet NPO 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. In 2016 bracht de actie 9.257.000 euro op om longontsteking bij kinderen tegen te gaan. Alle edities van 3FM Serious Request hebben tot nu toe in totaal 96.2 miljoen euro opgebracht.

Volg 3FM Serious Request op NPO 3FM, 3FM.nl, Facebook, Instagram, en Snapchat voor meer nieuws.

Meer informatie: http://www.3fm.nl/seriousrequest
Terug...