Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Undercover wordt eerste Nederlandse serie voor Netflix
Netflix heeft met Undercover de eerste Nederlandse serie besteld. Dat maakte de streamingdienst woensdagochtend bekend. De cast telt een reeks bekende acteurs uit Nederland en België. Undercover wordt een misdaadserie die zich afspeelt op de grens van Nederland en België.

Nederlandse serie Undercover op Netflix
Wanneer de Nederlandse Netflix serie Undercover precies verschijnt is nog niet bekend. Wel gaf de streamingdienst in een persbericht aan dat het eerste seizoen in 2019 gelanceerd zal worden. Anna Drijver (Komt een vrouw bij de dokter, Bride Flight, Loft), Frank Lammers (Zwartboek, Michiel de Ruyter, Rundskop), Elise Schaap (Valentino, Ja, ik wil!, Familie Kruys) en Tom Waes (Nieuw Texas, Tegen de sterren op) maken deel uit van de cast.

Over Undercover
Undercover wordt een samenwerking tussen een Vlaams en Nederlands productiebedrijf. Netflix werkt samen met productiebedrijf De Mensen (Blokken, Wauters vs. Waes, Beau Séjour), Dutch Filmworks en VRT zodat Undercover wereldwijd in première kan gaan op Netflix. Met uitzondering van Frankrijk, Oostenrijk, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland waar de serie ook via lokale omroepen wordt uitgezonden. Nico Molenaar, bekend van Vermist, is aangewezen als showrunner. “Ik ben ontzettend trots en enthousiast om deel uit te maken van Netflix’ eerste Belgisch-Nederlandse coproductie. Met sterren zoals Frank Lammers, Anna Drijver, Tom Waes, Elise Schaap en Kevin Janssens hebben we toptalent uit beide landen verzameld. Dankzij Netflix kunnen we dit internationale, spannende, grappige en sexy verhaal met een wereldwijd publiek delen.”

Ook bij Netflix wordt uitgekeken naar de eerste Nederlandstalige serie. “Het is erg opwindend om samen te werken met Nico, Jan, hun fantastische team bij De Mensen, VRT en Dutch Filmworks. We brengen Undercover naar onze Netflix-abonnees over de hele wereld. En we zijn vooral erg enthousiast dat de serie zijn Nederlandse première op Netflix krijgt”, aldus Kai Finke van Netflix.

Het verhaal van Undercover gaat over één van de grootste XTC-producenten in de wereld: Ferry Bouman. Hij heeft een fijn leven in zijn villa op de grens van België en Nederland. Dit comfortabele bestaan verandert echter drastisch wanneer twee undercover agenten Bouman’s territorium betreden om zo zijn leven te infiltreren en het netwerk op te rollen. Undercover is als serie geïnspireerd op een reeks ware gebeurtenissen.

https://www.netflix-nederland.nl/undercover-eerste-nederlandse-netflix-original-serie/
Terug...