Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Indrukwekkende docu ‘RTL Late Night: ‘Bataclan 1 jaar later’: hoe pakken Ferry, Bob, Dexter en Frank de draad op na drama?
Bijna een jaar geleden voltrok zich het Bataclan-drama in Parijs waarbij 89 mensen om het leven kwamen. De vier Nederlandse vrienden Ferry, Bob, Dexter en Frank waren ter plaatse die vrijdag 13 november, maar overleefden het bloedbad. Amper drie dagen na de aanslag vertelden ze aan tafel bij Humberto openhartig hun aangrijpende verhaal. Een interview dat donderdag 20 oktober jongstleden bekroond werd met de Sonja Barend Award, de vakprijs voor het beste tv-interview van het jaar. In de maanden na de traumatische gebeurtenis tracht het viertal het ‘normale leven’ weer op te pakken en zijn daarbij gevolgd door een camera. Op woensdag 9 november zendt RTL 4 deze eerste ‘RTL Late Night’-docu uit. ‘RTL Late Night: Bataclan 1 jaar later’ is te zien om 21.30 uur, gevolgd door de reguliere uitzending van ‘RTL Late Night’.

Programmamaker Ewout Genemans volgde Ferry, Bob, Dexter en Frank voor deze documentaire en legt vast hoe zij de draad weer proberen op te pakken na die dramatische avond. Welke geestelijke littekens laat zo’n afschuwelijke ervaring achter en hoe staan zij nu in het leven? Ook is hun eerste bezoek aan Parijs na het drama te zien en de eenmalige terugkeer naar de plek des onheils: het Bataclan-theater. Verder ontmoeten ze de leden van de toen optredende Amerikaanse rockband in Bataclan, Eagles of Death Metal, en halen ze de destijds in het theater verloren telefoon van Bob op.

Genemans: “Het was voor mij een eer om Ferry, Bob, Dexter en Frank te mogen volgen. Zij waren zo open tijdens de opnamen, het terugkeren naar Parijs was niet gemakkelijk. Het is mooi om te zien hoe zij elkaar begrijpen, steunen en relativeren met humor. Ik was tijdens de opnames erg onder de indruk van hun sterke vriendschap.”

Direct na deze uitzending van de docu zijn de vrienden in ‘RTL Late Night’ te gast om live te vertellen hoe het nu, bijna één jaar later, met hen gaat.

Uitzending:
‘RTL Late Night: Bataclan 1 jaar later’, woensdag 9 november tussen 21.30 uur en 22.30 uur, RTL 4. ‘RTL Late Night’ is aansluitend te zien tussen 22.30 uur en 23.30 uur.

De herhaling van ‘RTL Late Night: Bataclan 1 jaar later’ is te zien op zondag 13 november tussen 22.30 uur en 23.30 uur, RTL 4.
Terug...