Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Indrukwekkend, goudeerlijk én hoopvol: ‘The Amsterdam Project’
In ‘The Amsterdam Project’, vanaf dinsdag 25 oktober bij RTL 4 te zien, volgt presentator Beau van Erven Dorens een jaar lang vijf Amsterdamse daklozen in hun strijd van de straat te komen. Hierbij krijgen ze hulp van Het Leger Des Heils, een team van experts én Beau. Van Erven Dorens: “Ik kwam soms met tranen in mijn ogen thuis na een draaidag en was constant bezorgd. Ik kon er vaak niet van slapen. Ik was bang dat hen ’s avonds iets overkwam. Het is het meest bijzondere dat ik ooit voor televisie heb gedaan.”

Tienduizend euro
De daklozen Gerrie, Lolle, Alan, Marco en Cheyenne (en haar driejarige zoontje) krijgen van én via Beau alle hulp die ze nodig hebben én een pinpas waarmee ze 10.000 euro kunnen opnemen. “Met dit geld kunnen zij bijvoorbeeld een deel van hun schulden aflossen of een kamer huren. En dan kunnen ze gaan nadenken: hoe krijg ik mijn leven weer op de rit? Geld is daarin essentieel.”

‘The Amsterdam Project’ is het indrukwekkende verhaal van vijf daklozen die onderaan de samenleving bungelen en met deze hulp het leven weer richting proberen te geven. De daklozen moeten het zelf willen en zelf doen, met doorzettingsvermogen, veerkracht en hetzelfde lef waarmee ze zich jarenlang op straat overeind hebben weten te houden. Hoe zal dit experiment uitpakken? Zal de vonk van een beetje publieke aanmoediging en genegenheid op de daklozen overslaan en hun wilskracht aanvuren om de problemen in hun leven aan te pakken? Of zal het allemaal voor niets zijn?

Broadway Onderzoek
Het programma idee van Beau voor ‘The Amsterdam Project’ is geďnspireerd op het succesvolle Broadway Onderzoek in Londen. Daar kregen dertien daklozen een vergelijkbaar aanbod met veelbelovende resultaten: zeven van hen hadden na een jaar weer onderdak.

‘The Amsterdam Project’ is geproduceerd door Kalemami en mede mogelijk gemaakt door Het Leger Des Heils.

Uitzending: RTL4, vanaf dinsdag 25 oktober vanaf 21:30 uur
Terug...