Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Vier koppels trouwen op boot tijdens het Varend Corso Westland
Trouwen op een boot? Het kan! Tijdens het Varend Corso Westland op 5, 6 en 7 augustus 2016 trouwen maar liefst vier bruidsparen op de corsoboot van Poeldijk. Nooit eerder in de geschiedenis van het Varend Corso is het voorgekomen dat stelletjes officieel in de echt worden verbonden op een corsoboot. De trouwboot wordt een opvallende verschijning in het corso; afgewerkt met witte bloemen en een mooie huwelijksboog.

Het is bijzonder dat de boot als trouwlocatie door de gemeentes is erkend. Zowel de gemeente Westland als de gemeente Delft hebben speciale toestemming gegeven. De huwelijken mogen niet varend worden voltrokken, dus de boten worden tijdens de tocht even stilgelegd voor het officiële huwelijk. Bezoekers van het corso worden echter tijdens de vaart nog getrakteerd op leuke sketches.

Op vrijdag 5 augustus treden Vanity Seeder & Ricardo Martens in het huwelijk in Honselersdijk. Op zaterdag 6 augustus worden Sacha Meere & Marco van der Steen in Poeldijk in het echt verbonden. Voor Sacha en Marco is deze dag extra bijzonder: ze zijn beide ook jarig op 6 augustus. Tot slot halen koppels Philip Moot & Yang Yang en Deesie Dijkhuizen & Richard van den Berg op zondag 7 augustus in Delft hun boterbriefje. En dat allemaal op de bijzondere trouwboot van het Varend Corso, met recht een trouwlocatie om nooit te vergeten.

Over Varend Corso
Met 450.000 bloemen, 120.000 planten en 80.000 stuks groente en fruit gaat over een paar weken het fleurigste en gezondste evenement van Nederland weer van start: het 19e Varend Corso Westland. Een bonte stoet historische schuiten, volledig versierd met bloemen, planten, groente en fruit vaart tijdens op vrijdag 5 augustus, zaterdag 5 en zondag 7 augustus een 80 kilometer lange route door de Zuid-Hollandse wateren.

De stoet omvat dit jaar maar liefst 50 schitterend opgemaakte boten, uiteenlopend van authentieke zeilende Westlanders tot  historische pramen. Allemaal zijn ze kleurrijk opgemaakt met de geurigste bloemen en planten en de voedzaamste groenten, afkomstig uit de Westlandse kassen. Daarvoor zijn in totaal 450.000 bloemen nodig, waaronder rozen, gerbera’s, chrysanten, zonnebloemen, orchideeën, gladiolen en dahlia’s. Verder worden voor de opmaak van de boten 36.000 paprika’s, 15.000 trossen tomaten en 30.000 exotische vruchten gebruikt.

Feestelijk spektakel op het water én langs de waterkant
Drie dagen lang trekt het corso, begeleid door muzikanten en figuranten, door onder meer Westland, Delft, Maassluis, Midden-Delfland en Den Haag. Traditiegetrouw zijn voor deze editie ook weer fiets- en boottochten naar het corso uitgezet. Speciale gasten dit jaar zijn Bert, Ernie, Tommie en Elmouithet populaire kinderprogrammaSesamstraat. In het kader van het 40-jarig bestaan van Sesamstraat vaart het viertal mee op een speciale Sesamstraat-boot. Jaarlijks genieten ruim een half miljoen mensen van dit gratis driedaagse spektakel!

Meer informatie
Alle informatie over de route, locaties en doorkomsttijden zijn terug te vinden op varendcorso.nl. Hier kunt u de bonte stoet ook live via de webcam volgen.
Terug...