Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

‘Rondkomen In De Schilderswijk’ over het dagelijks leven en de onderlinge spanningen in de Haagse volksbuurt
Vanaf woensdag 14 oktober worden bekende én onbekende gezichten weer van dichtbij gevolgd in de tweede documentaireserie over het dagelijks leven van een aantal gezinnen rondom het Fakonahofplein in de Haagse Schilderswijk. ‘Rondkomen In De Schilderswijk’ verhuist van RTL4 naar RTL5.

De Schilderswijk staat bekend als achterstandswijk met veel criminaliteit. Voor de bewoners is het echter een gezellige volksbuurt met veel gemeenschapszin. Die onderlinge verbondenheid is de afgelopen maanden echter ver te zoeken geweest. Er is veel onrust in de wijk. Door vervelende omstandigheden is het buurthuisje gesloten en gaandeweg verliezen Mies en Dirk de controle over de gebeurtenissen op het plein. Het conflict lijkt zich af te spelen tussen jongeren en de politie, maar langzamerhand wordt het duidelijk dat het tussen de oudere en jongere bewoners van het plein ook niet botert.

Wanneer Mitch Henriquez tijdens zijn arrestatie komt te overlijden, is niet alleen de Schilderswijk in rep en roer, heel Den Haag lijkt volgens de bewoners een “oorlogsgebied met oproerkraaiers uit het hele land”. Na de waardige stille tocht lijkt de rust even weergekeerd, maar schijn bedriegt…

De onderhuidse spanningen op het plein komen aan de oppervlakte en ontaarden in een onderlinge strijd om de macht in het buurthuisje en op het plein, waarbij verschillende groepen bewoners en een klein gedeelte van politiek Den Haag een belangrijke rol spelen.

‘Rondkomen In De Schilderwijk’ wordt geproduceerd door Vorst Media.

Uitzending: ‘Rondkomen In De Schilderswijk’, vanaf woensdag 14 oktober om 20.30 uur.
Terug...