Wachtwoord vergeten? Klik hier.

Ben je nieuwsgierig naar alle nieuwtjes van Audities.nl? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden*

Rob Kamphues volgt ernstig zieke mensen in nieuw programma bij SBS6
Vanaf eind juli stapt Rob Kamphues in het leven van ernstig zieke mensen in het nieuwe SBS6 programma Mijn Laatste Keer. Iedere aflevering volgt Rob voor een langere periode iemand die weet dat hij of zij niet meer beter wordt en dus heel veel dingen voor het laatst gaat meemaken. De laatste Moederdag, de laatste kerst met je familie, of nog één keer naar het land waar je jarenlang vakantie vierde. Allemaal willen ze er nog wat van maken en het leven vieren nu het nog kan. Zoals Margreet (40, ALS-patiënt) die maar liefst 400 gasten uitnodigt op haar laatste verjaardagsfeest. Haar motto is: “Ik wil hoe dan ook lachend ten onder gaan”.

Iedere aflevering staat één persoon centraal die met opgeheven hoofd de laatste fase van zijn of haar leven ingaat. Allemaal proberen zij er nog iets van te maken, allemaal willen zij het leven vieren… nu het nog kan. Zo zien we indrukwekkende ontmoetingen tussen Rob en René, een 51-jarige ondernemer met twee studerende kinderen. Vorig jaar ging hij met maagklachten naar de huisarts en werd bij hem slokdarmkanker in een vergevorderd stadium ontdekt, waardoor René niet meer te genezen is. Dankbaar voor elke dag die hem nog is gegund, geniet hij met volle teugen van alles wat hij onderneemt. Maar bij alles wat hij doet is hij zich ervan bewust dat het de laatste keer kan zijn.

Ook volgt Rob een langere tijd de openhartige Petra (46, uitgezaaide borstkanker). Al 9 jaar strijdt zij, moeder van twee kinderen, samen met haar man Jeroen tegen de ziekte die haar leven beheerst. Haar gezin betekent alles voor haar. Ze probeert nog zoveel als mogelijk van het leven te genieten en haar kinderen te betrekken bij haar ziekte en naderende einde. Zo laat ze haar dochter helpen bij het afknippen van haar haren en kiezen ze een mooie lok uit voor in de herinneringsdoos. De ziekte is slopend en vergt veel van haar, maar Petra is dankbaar voor de extra tijd. Zoals deze positieve moeder het zelf zegt: “Het leven houdt niet op als je hoort dat je dood gaat”.

Mijn Laatste Keer is vanaf zondag 26 juli te zien bij SBS6.
Terug...